Sığacık Belediye Başkanı kim?

İçindekiler:

  1. Sığacık Belediye Başkanı kim?
  2. Seferihisar Belediye Başkanı nereli?
  3. Seferihisar nasıl bir yer?
  4. Seferihisar Belediyesi ne zaman kuruldu?
  5. Seferihisar Belediye Başkanı ismail yetişkin kimdir?
  6. Seferihisar nerelere yakın?
  7. Seferihisar'ın eski adı nedir?
  8. Sığacık ne zaman mahalle oldu?
  9. Seferihisar merkezde nereye gidilir?
  10. Seferihisar ne alınır?
  11. Seferihisar adı nereden geliyor?

Sığacık Belediye Başkanı kim?

Seferihisar
• Belediye başkanıİsmail Yetişkin (CHP)
Yüzölçümü
• Toplam375 km² (144 mil²)
Rakım30 m (90 ft)
17 satır daha

Seferihisar Belediye Başkanı nereli?

Tunç Soyer, 1959 yılında Nurettin Soyer ile Güneş Soyer'in oğlu olarak Ankara'da doğdu. Çocukluğundan itibaren İzmir'de yaşadı.

Seferihisar nasıl bir yer?

Seferihisar İzmir'in kıyı bölgesinde bulunan bir ilçedir. Bölge ülkemizdeki önemli turistik yerlerden birisi konumundadır. Ayrıca turizmle birlikte turunçgil tarımı da bölgenin önemli geçim kaynaklarından birisidir. Seferihisar da yerleşim yaklaşık 3.000 yıl önce İyonyalılarla Teos'ta başlamış.

Seferihisar Belediyesi ne zaman kuruldu?

Seferihisar 19,yüzyil baslarinda 20 bini askin nüfusa sahipken,köylerden çikan veba hastaligi nüfusu kirmis,Seferihar'in dört bes köyü ortadan kalkmistir. Izmir 1850 yilinda,Aydin vilayeti'nin merkezi olunca,Seferihisar nahiyesi de 1884 yilinda Belediye olmustur.

Seferihisar Belediye Başkanı ismail yetişkin kimdir?

Aktif iş hayatına tarım ve ticaretle başlayan İsmail Yetişkin uzun yıllar Seferihisar'ın simgesel yeri Dutlaraltı'nda esnaflık yaparak iş hayatına devam etti. Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda %52'lik oyla Seferihisar Belediye Başkanlığı'na seçilen İsmail Yetişkin evli ve iki çocuk babasıdır.

Seferihisar nerelere yakın?

Seferihisar, limanın bulunduğu ve deniz kıyısında yer alan bir İzmir şehridir. İl merkezine uzaklığı 45 km'dir. İlçenin kuzeyinde Urla, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar, doğusunda Menderes ilçeleri, güneyinde ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır.

Seferihisar'ın eski adı nedir?

Seferihisar adinin Romali General Tysaferin'den geldigi,Selçuklulara kadar Tysaferin veya Tysaferinopolis olarak anildigi,Anadolu'nun Türklesmesi sirasinda adina eklenen hisar kelimesiyle Tysaferinhisar'a dönüstügü sanilmaktadir. Yüzyillar boyunca kullanilan bu ad,bugün Seferihisar olarak karsimizdadir.

Sığacık ne zaman mahalle oldu?

Sığacık, İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı bir mahalledir. 1522 yılında inşa edilmiş bir Osmanlı kalesi olan Sığacık Kalesi ve Teos antik kenti sınırları içerisinde yer alır. Sığacık, Seferihisar merkezine uzaklığı 5 kilometreden azdır.

Seferihisar merkezde nereye gidilir?

Gezilecek Yerler
  • Teos Antik Kenti.
  • Sığacık Kaleiçi.
  • Sığacık Kalesi.
  • Sığacık Pazarı
  • Teos Marina.
  • Doğa Okulu.
  • Akkum Plajı
  • Akvaryum Plajı
Daha fazla öğe...

Seferihisar ne alınır?

Seferihisar'da sevdikleriniz ve kendiniz için pek çok hediyelik eşya, süs eşyası ve takılar ya da bölgeye özgü seramik figürler bulabilirsiniz. Çarşıdan tekstil ürünleri, kıyafetler ve kumaşlar satın alabilirsiniz. İsterseniz İzmir merkeze giderek de alışveriş yapabilirsiniz.

Seferihisar adı nereden geliyor?

Seferihisar adinin Romali General Tysaferin'den geldigi,Selçuklulara kadar Tysaferin veya Tysaferinopolis olarak anildigi,Anadolu'nun Türklesmesi sirasinda adina eklenen hisar kelimesiyle Tysaferinhisar'a dönüstügü sanilmaktadir. Yüzyillar boyunca kullanilan bu ad,bugün Seferihisar olarak karsimizdadir.