Istemediğim yerden gelen mesajları nasıl engellerim?

İçindekiler:

  1. Istemediğim yerden gelen mesajları nasıl engellerim?
  2. Izinsiz gelen mesajları nereye şikayet edebilirim?
  3. Gelen mesajları nasıl engellenir?
  4. Sürekli rahatsız eden numara nereye şikayet edilir?
  5. Telefonda rahatsız etmenin cezası nedir?

Istemediğim yerden gelen mesajları nasıl engellerim?

Mesajlar'da bir kullanıcıdan gelen mesajları engelleme
  1. Mesajlar uygulamasını açın.
  2. Ana ekranda, engellemek istediğiniz görüşmelere tek tek dokunup basılı tutun.
  3. Engelle. Engelle'ye dokunun.

Izinsiz gelen mesajları nereye şikayet edebilirim?

Cep telefonunuzdan sizi arayıp reklam propagandası yapan ya da mesaj atanları Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na şikayet edebilirsiniz. Bunun için tiss.gtb.gov.tr adresine girmeniz gerekiyor. Yasalara rağmen birçok firmanın izinsiz SMS attığını, izin alınmadan aramaya veya e-posta göndermeye devam ettiğini görüyoruz.

Gelen mesajları nasıl engellenir?

Android SMS Engelleme Mesajlar menüsünün üst kısmından ayarlar sekmesine giriş yapmalısınız. Bu bölümde mesajları engelle sekmesine dokunun. Telefonunuza gelen mesajı engellemek istiyorsanız İfadeleri Engelle bölümüne girin ve burada yer alan kutucuğa az önce kaydettiğimiz kodu yazın.

Sürekli rahatsız eden numara nereye şikayet edilir?

Savcılığa numara şikayet edilirse ne olur? Bir başka durum ise hiç tanımadığınız bir kişi tarafından rahatsız edilmesidir. Bu gibi durumlarda mağdur yani rahatsız edilen kişi yasal haklarını kullanabilir. Bunun için savcılığa bir dilekçe ile rahatsız edildiğinizi belirtir şekilde şikayetinizi gerçekleştirmelisiniz.

Telefonda rahatsız etmenin cezası nedir?

Söz konusu suç “Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir” şeklinde düzenlenmiştir.