TEMA yüksek lisans bursu ne kadar?

İçindekiler:

  1. TEMA yüksek lisans bursu ne kadar?
  2. Tema bursu nedir?
  3. Tezli yüksek lisans bursu ne kadar?
  4. Devlet Bursları Ne Kadar?
  5. Üniversitede burs alan yüksek lisansta alabilir mi?

TEMA yüksek lisans bursu ne kadar?

Turan Demiraslan Lisansüstü Burs Programı'na 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemine kadar ara verilmiştir. Başvurular açılacağı zaman TEMA Vakfı'nın sosyal medya kanallarından ve web sitesinden duyuru yapılacaktır. Burs 12 Ay Süresince Aylık 1.080 Türk Lirası Olarak Ödenecek.

Tema bursu nedir?

Burs Programı Hakkında TEMA Vakfı, Sayın Turan Demiraslan'ın gerçekleştirdiği eğitim bağışı ile TEMA Vakfı'nın amaçları doğrultusunda araştırma yapan ve araştırma / proje faaliyetlerini gerçekleştirmek için maddi desteğe ihtiyacı olan, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine eğitim desteği sunmaktadır.

Tezli yüksek lisans bursu ne kadar?

2020 yılında bu yüksek lisans burs miktarı 1100 TL iken 2021 yılında 200 TL bir zam kazanmıştır. 2021 yılında ocak ayında verilmeye başlanan bu yüksek lisans bursu miktarı 1300 TL olarak her ay yüksek lisans öğrencilerin banka hesabına yatırılır.

Devlet Bursları Ne Kadar?

310 TL olan burs ücreti 2021 yılında zamlı olarak ödenecek. 2021 yılında bu ücretin ilk TL olması bekleniyor. Henüz 2021 yılı için resmi bir açıklama yapılmadı. İOKBS bursu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. İOKBS burs ücreti her ayın 15'ine kadar hesaplara ödenir.

Üniversitede burs alan yüksek lisansta alabilir mi?

Çıkması durumunda almamda herhangi bir engel var mıdır? CEVAP: Daha önce lisans eğitimi alırken burs/öğrenim kredisi alan öğrenciler lisansüstü programa kayıt yaptırdıklarında öğrenim kredisi ve burs başvurusunda bulunabilmektedir. Burs her öğrenciye çıkmamaktadır.