Hergele kime denir?

İçindekiler:

  1. Hergele kime denir?
  2. Seni hergele ne demek?
  3. Herif ne anlama gelir?
  4. Hergele hangi dilde?
  5. Herif demek hakaret mi?
  6. Seni gidi kerata ne demek?
  7. Kerata ne demek kökeni?
  8. Alelade yaşamak ne demek?
  9. Hakaret suçu kaç TL?

Hergele kime denir?

Soysuz, terbiyesiz, başıboş ve serseri kimse: Karşımıza kaç kişi çıkacağını bilmiyor muyuz? Haydi bildik, on on beş hergele (Mahmut Yesâri).

Seni hergele ne demek?

terbiyesiz, ahlaksız ve azılı kimseler icin de kullanılır. ipsiz, işe yaramaz, hayta.

Herif ne anlama gelir?

Herif ne demek kökeni? Arapça ḥrf kökünden gelen ḥarīf حريف "sanatkâr, bir mesleğe veya loncaya mensup olan kimse, meslekdaş, yoldaş" sözcüğünden alıntıdır.

Hergele hangi dilde?

Zira “hergele” Farsçada yük taşıtılamayan yaban eşeğini ve eşek sürüsünü ifade ediyor. Bu dilde “Xar” eşek, “gala” da sürü anlamına gelmiş. * Nişanyan'a göre “hergele” aslında “hergeleci” yani “eşek çobanı” tabirinden evrilmiş olabilir.

Herif demek hakaret mi?

Bir kimsenin onur şeref ve saygınlığını rencide edecek şekilde somut bir fiil veya olgu isnadı veya sövme niteliğindeki tüm fiiller, hakaret suçunu oluşturur. ... Örnek vermek gerekirse bir kimseye “şerefsiz”, “namussuz”, “adi herif”, “hayvan”, “köpek”, “aptal” vb. şekilde söylenen sözler hakaret suçunu oluşturur.

Seni gidi kerata ne demek?

Seni gidi kerata ne demek? Genelde küçük erkek çocuklarının yaptığı şirinlikler ya da söylediği bilgece sözler karşısında “seni gidi kerata!” benzeri bir ifade ile, çocuğa duyulan sempatinin beyan edilmesine dair bir söylemdir.

Kerata ne demek kökeni?

Küçük, sevimli fırlamalar için kullandığımız sevgi sözcüğü “kerata” esasen pek sevimli bir sözcük değil. Yunanca'da “boynuz” anlamına gelen “keratos” kelimesinden türeyen “kerata“, “boynuzlu” anlamına geliyor.

Alelade yaşamak ne demek?

Alelade; normal ve sıradan olan durumlar veya olaylar demektir. Sadece normal bir gününüz olduğunda, kalkarken, işe giderken ve eve dönerken, bu sıradan, alelade olarak tanımlanacak bir günün örneğidir. Özel bir yeteneğe, kaliteye veya amaca sahip olmamak, sıradan insanlar, sıradan siyah çay gibi örneklendirilebilir.

Hakaret suçu kaç TL?

Suçun basit şeklinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.