Hisse senedi nasıl alınır nasıl satılır?

İçindekiler:

  1. Hisse senedi nasıl alınır nasıl satılır?
  2. Hisse senedi almak kazandırır mı?
  3. Borsada hisse senedi hemen satılır mı?
  4. Borsada işlem gören hisse senetlerinin avantajları nelerdir?
  5. Hissede serbest fiyat nedir?

Hisse senedi nasıl alınır nasıl satılır?

Hisse senetlerini, SPK tarafından yetkilendirilmiş aracı kurumlar veya banka aracı kurumlar üzerinden bir yatırım hesabı açarak alıp satabilirsiniz. Yetkilendirilmiş bu aracı kurumlar sayesinde Borsada işlem gören tüm hisse senetlerinde alım satım yapma imkanı bulursunuz.

Hisse senedi almak kazandırır mı?

Kesinlikle evet! Paranızı bankaya yatırdığınızda ne kadar süre sonra ne faiz alacağınız bellidir. Ama borsada satın aldığınız hisse senedinin fiyatı kesinlikle artacak diye bir kural ya da garanti yoktur. Aldığınız hissenin fiyatı düşebilir.

Borsada hisse senedi hemen satılır mı?

Eğer aldığınız hisseyi aynı gün satamazsanız bilin ki hisse brüt takastadır. Ayrıca brüt takasta olan bir hissenin satışı sonrası başka hisse de alamazsınız en az 1 gün daha beklemeniz gerekir. Borsa kuralları gereği birçok hisse günlük alınıp satılabilir.

Borsada işlem gören hisse senetlerinin avantajları nelerdir?

Hisse senedine sahip olmanız beraberinde özel haklara da sahip olmanızı getirir. Örneğin ortak olunan şirketin kar payına, oy hakkına, rüçhan hakkına, bilgi alma hakkına, şirket yönetimine katılma hakkına ve tasfiye bakiyesine katılma gibi değerli haklara sahip olabilirsiniz.

Hissede serbest fiyat nedir?

Serbest Fiyatlı Emir: Almak üzere olduğunuz hisse senedinin Borsa İstanbul'da oluşan fiyat üzerinden alımının serbestçe gerçekleşmesi ile verilmektedir. Örneğin; hisse fiyatı 14,23 TL olsa da 16,64 TL olsa da “al” demektir.