Koltuk altı bezesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Koltuk altı bezesi neden olur?
  2. Koltuk altında çıkan şişlik nedir?
  3. Koltuk altında yağ bezesi olur mu?
  4. Koltuk altı lenf bezleri nedir?

Koltuk altı bezesi neden olur?

Koltuk altında oluşan bezelerin en yaygın sebebi furonküloz yani iltihaplanan kıl köküdür. Batık kıl nedeniyle oluşan furonkülozda ter kökten çıkamadığı için bakteri oluşumuna yol açar. Ter bezleri iltihaplanır ve koltuk altında irili ufaklı şişlikler oluşur.

Koltuk altında çıkan şişlik nedir?

Koltuk altında şişlik, beze ve yumru, genellikle koltuk altı bölgesinde yer alan lenf bezlerinin şişmesi sonucunda ortaya çıkar. Lenf nodülleri küçük, yuvarlak şekilli bezlerdir ve bağışıklık sisteminin ana elemanlarıdır, bakteri ve enfeksiyonlar ile mücadele ederler.

Koltuk altında yağ bezesi olur mu?

Koltuk altında yer alan yağ dokusu, bağ dokuları veya damar yapılarından kaynaklanan lipoma, fibroma, hemanjiom gibi iyi huylu tümörlerde beze oluşumu olabilir. Lenf kanseri (lenfoma) veya meme kanseri gibi bölgeyle ilişkili kanser hastalıklarında koltuk altındaki lenf düğümlerinde büyüme görülebilir.

Koltuk altı lenf bezleri nedir?

Koltuk altındaki bezeler genellikle kol, göğüs veya boyun bölgesine ait enfeksiyonlara işaret eder. Lupus, eklem romatizması veya sarkoidoz gibi romatolojik veya otoimmün temelli hastalıklarda vücut dokularında iltihaplanma geliştiğinden bölgesel veya yaygın lenf bezlerinde büyüme izlenebilir.