Kabirde ilk sorular nedir?

İçindekiler:

  1. Kabirde ilk sorular nedir?
  2. Kabirde sual hangi dilde sorulacak?
  3. Cennete hangi dil konuşulacak?
  4. Kimler kabirde sorguya çekilmez?

Kabirde ilk sorular nedir?

Kabirde Münker ve Nekir meleklerinin soracağı ilk soru "Muhammed diye bir zat vardı, o zat hakkında ne biliyorsun?" diye sorar. İlk soruya mümin kişiler cevap olarak " Ben şahitlik ederim ki o Allah'ın kulu ve resulüdür. ... Kafirler ise bu soruya yine cevap veremez.

Kabirde sual hangi dilde sorulacak?

Sorgu melekleri bize hangi dilde soru soracaklar? Hadislerin ifadelerinden cennette konuşulacak dilin Arapça olacağı anlaşılıyor. Cennette böyle ise; diğer bütün ahiret âlemlerinde de geçerli olacağı muhtemeldir. Gerek kabir âleminde, gerek hesap anında Arapça'nın kullanılması akla uzak değildir.

Cennete hangi dil konuşulacak?

Peygamberimiz bir hadislerinde, kendisinin Arap milleti içinden çıktığını, Kur'ân'ın Arap diliyle nâzil olduğunu ifade ederken, "Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır" (Feyzü'l-Kadir, Hadis no:225 ) diyor. Arapça, belâgat, edebiyat, fesahat ve zenginlik bakımından dünya dillerinin en güzelidir.

Kimler kabirde sorguya çekilmez?

2- Nesai, ve Taberani ''Evsat''ta Ebu Eyyüp (r.a.)'dan rivayet ettiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: ''Kim, düşmana rastlayıp, öldürülüp veya mağlup oluncaya kadar sabrederse, kabirde sorguya çekilmez (bir daha zorluk görmez.)