Egzoz muayenesi gecikme cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Egzoz muayenesi gecikme cezası ne kadar?
  2. Otomobil egzoz muayenesi kaç lira?
  3. Egzoz muayenesi 2 ay geçerse ne olur?
  4. Egzoz emisyon ölçümü günü geçerse ne olur?
  5. Egzoz emisyon ölçümü ağır kusur mu?

Egzoz muayenesi gecikme cezası ne kadar?

Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri 2.067 Türk Lirası cezai işleme tabiidir. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan ve standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri 3.791 Türk Lirası cezai işleme tabiidir.

Otomobil egzoz muayenesi kaç lira?

Araç egzoz muayene ücreti 2021 yılı için 90 TL olarak belirlenmiştir. Söz konusu ücret, araç periyodik muayene ücretinden ayrı bir bedeldir. Periyodik muayene öncesinde egzoz emisyon ölçümünün yapılması gerekir. Söz konusu işlem, TÜVTÜRK istasyonlarında kısa sürede yapılır.

Egzoz muayenesi 2 ay geçerse ne olur?

Egzoz muayene gecikme cezası altında araç sahiplerine bir ceza kesilmemektedir. Kesilen cezalarının 30 gün içerisinde ödenmesi gerekmektedir. 30 günden sonra geciken her ay için %5 faiz uygulanmaktadır. Faiziyle beraber toplam tutar cezanın 2 katını geçemez.

Egzoz emisyon ölçümü günü geçerse ne olur?

Egzoz Muayenesi Günü Geçerse Ne Olur? Egzoz muayenesinin günü geçtiği takdirde para cezası kesilir. Bu ceza 2021 yılı itibariyle 2067 liradır.

Egzoz emisyon ölçümü ağır kusur mu?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, tarihi itibari ile milyonlarca sürücüyü ilgilendiren önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Yapılan düzenlemeyle, eskiden "ağır kusur" olarak sürücünün karşısına çıkan egzoz emisyon ölçümleri, kusurlar tablosu güncellenerek artık hafif kusur kapsamına alın...