Sözleşmeli öğretmenlik için nasıl başvuru yapılır?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli öğretmenlik için nasıl başvuru yapılır?
  2. Öğretmenlik mulakat basvuru nasıl yapılır?
  3. Elektronik imzaya Nasıl Başvurulur?
  4. MEB e imza nasil alinir?
  5. KPSS öğretmenlik sözlü mülakat ne zaman?

Sözleşmeli öğretmenlik için nasıl başvuru yapılır?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru işlemleri için “ilkatama.meb.gov.tr” adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurmak gerekmekte. 2. Ön başvuru sürecinin tamamı elektronik ortamda gerçekleştirilecek; adayların belge sunmak, başvurularını onaylatmak için il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine gitmeleri gerekmeyecek.

Öğretmenlik mulakat basvuru nasıl yapılır?

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak ön başvurular, “ilkatama.meb.gov.tr” adresinden Elektronik Ön Başvuru Formu doldurularak yapılacak.

Elektronik imzaya Nasıl Başvurulur?

Kimlik No ve Başvuru Formu Erişim Parolasını girerek giriş yapınız. Başvurunuza uygun sipariş formunu seçiniz(Yeni Başvuru veya Yenileme). NES Başvuru Formunu uygun şekilde doldurunuz. (kurumsal e-Posta alanına 'icisleri.gov.tr' uzantılı kurumsal e-Posta hesabınızı yazınız.)

MEB e imza nasil alinir?

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatının nitelikli elektronik sertifika ve kart okuyucu temininden sorumlu kurum yetkilinize oluşturduğunuz başvuru formunu ıslak imza ile imzalayıp teslim etmeniz gerekmektedir.

KPSS öğretmenlik sözlü mülakat ne zaman?

Ayrıca Covid-19 salgını sebebiyle karantina uygulaması nedeniyle sözlü sınava katılamayan adaylar da başvurularını, 17 Mayıs - 25 Haziran tarihlerinde yapacak. Bu durumdaki adayların sözlü sınavları da, 28 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.