Issız eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Issız eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  2. Kalabalık zıt anlamı nedir?
  3. Karşıt kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Yapay kelimesinin zıt anlamı nedir?
  5. Eş anlamlı kelimeler tenha nedir?
  6. Karşıt eş mi zıt mı?
  7. Yapay Doğal eş mi zıt mı?
  8. Tenha ve kalabalık eş anlamlı mı?
  9. Karşıtın eş ve zıt anlamlısı nedir?

Issız eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

- Yalnız, tek. Tenha kelimesinin anlamı olarak belirtilen ıssız kelimesi aynı zamanda eş anlamlı kelimesidir. Bu kelime tenha kelimesi ile aynı manayı barındırmaktadır. Tenha kelimesi Farsça bir kelime iken, ıssız kelimesi Türkçe karşılığı ve anlamlısıdır.

Kalabalık zıt anlamı nedir?

Çok sayıda insanın bir araya gelmesiyle oluşan topluluk adına kalabalık kelimesi kullanılır. Bu kelime için zıt anlamlı olarak, 'ıssız' ve 'tenha' sözcüklerini kullanabilirsiniz.

Karşıt kelimesinin zıt anlamı nedir?

Karşıt kelimesinin son zıt anlamlı kelimesi aksidir. Aksi kelimesi de karşıt kelimesinin zıt anlamlısı olarak günlük hayat içerisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Sonuç olarak karşıt kelimesinin zıt anlamlı kelimeleri olarak zıt, aykırı ve aksi kelimeleri kullanılabilir.

Yapay kelimesinin zıt anlamı nedir?

Yapay kelimesinin zıt anlamlısı; doğaldır. Doğal kelimesi ile yapay kelimesi her yerde zıt anlamları şeklinde tanımlanmıştır.

Eş anlamlı kelimeler tenha nedir?

Kalabalık olmayan yer şeklinde anlamı bulunan tenha kelimesi, Türk Dil Kurumu'na göre, 'ıssız' kelimesi üzerinden eş anlamlı olarak karşılık bulunmaktadır.

Karşıt eş mi zıt mı?

Karşıt kelimesinin anlamlıları 'zıt', 'aykırı', 'aykırı' ve 'aksi' gibi sözcüklerdir.

Yapay Doğal eş mi zıt mı?

Doğal kelimesi Türkçe bir kelimedir. Fransızca Natürel kelimesi ile aynı anlamı barındırmaktadır. Doğal kelimesinin zıt anlamlı kelimesi ise yapay ve suni kelimeleridir.

Tenha ve kalabalık eş anlamlı mı?

Türk Dil Kurumu açısından aynı şekilde kalabalık zıt anlamlısı olarak, 'tenha' ile 'ıssız' kelimeleri çıkmaktadır. Her iki kelime de cümle içerisinde anlamına uygun olarak değerlendirilebilir.

Karşıtın eş ve zıt anlamlısı nedir?

Karşıt kelimesinin eş anlamlıları 'zıt', 'aykırı', 'aykırı' ve 'aksi' gibi sözcüklerdir. Bu sözcükler cümle içerisinde karşıt kelimesinin anlamı ile aynı şekilde kullanılabilir.