WISC-R zeka testi neyi ölçer?

İçindekiler:

  1. WISC-R zeka testi neyi ölçer?
  2. WISC-R testi sonuçları nasıl değerlendirilir?
  3. WISC-R testi ücreti ne kadar?
  4. Sözel bölüm ve performans bölümünden oluşan zeka ölçeği nedir?
  5. WISC-4 testi neden yapılır?
  6. EQ puanı kaç olmalı?
  7. WISC-R zeka testini kim uygular?
  8. WISC 4 neyi ölçer?
  9. WISC 4 kaç yaşa yapılır?
  10. Asis zeka testi nedir?
  11. Wechsler Yetişkinler zeka Ölçeği Nedir?
  12. WISC 4 mü WISC-R mı?
  13. EQ ve IQ arasındaki fark nedir?
  14. Duygusal zeka kaç?

WISC-R zeka testi neyi ölçer?

WISC-R Testi'nde sözel bölüm, çocuğunuzun kelime ve ifade bazlı becerilerini ölçer. Bu bölümde genel bilgi, yargılama, aritmetik gibi alt testler vardır. WISC-R Testi'nin performans bölümü ise çocuğunuzun zihinsel resimlendirme, şekillendirme ve hizalama becerilerini ölçer.

WISC-R testi sonuçları nasıl değerlendirilir?

Test sonucunda elde edilen 0-24 puan aralığı zihinsel engeli, 25-44 puan aralığı öğretilebilir zihin engelini, 45-75 puan aralığı eğitilebilir zihinsel engeli, 76-89 puan aralığı alt sınır zekayı, 90-110 puan aralığı normal zekayı, 111-129 puan aralığı parlak zekayı, 130-160 puan aralığı üstün zekayı, 160 ve üstü puan ...

WISC-R testi ücreti ne kadar?

Başarılı olan öğrenciler WİSC-R Zeka Testi'nin UYGULAYICI SERTİFİKA belgesine sahip olacaklardır. Başarılı olamayan öğrencilere özel olarak süper vizyon eğitimi tekrardan verilecek olup yeniden uygulama yapmaları istenecektir. Test Eğitim Ücreti: İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrencileri: 350 TL + KDV.

Sözel bölüm ve performans bölümünden oluşan zeka ölçeği nedir?

Wisc-r bireylerin zihinsel performanslarını belirlemek amacıyla uygulanan bireysel bir zeka testidir. Wisc-r testi, sözel ve performans olmak üzere iki bölümden, her bölümde bir yedek, 5 ana test olmak üzere altı alt testten oluşmaktadır.

WISC-4 testi neden yapılır?

Wisc-4 Zekâ Testi temel olarak çocuğun zeka seviyesini belirlemek için yapılır. Bunun yanı sıra aşağıda bahsedilen tüm yetenekleri öğrenmek yaşının altı veya üstünde giden yetenekleri tespit ettikten sonra doğru yönlendirebilmek için uygulanır.

EQ puanı kaç olmalı?

EQ seviyeniz 100-110 arası Duygusal zekanız ortalamanın üzerinde. Duygularınızı dizginleme ve mantıklı kararlar verme konusunda bir hayli başarılısınız Çok fazla arkadaşınız yok belki ama çok sağlam dostluklarınız var.

WISC-R zeka testini kim uygular?

WISCR-R Zekâ Testi 6-16 yaş grubundaki çocuk ve gençlere yönelik bir testtir. Bireysel bir test olduğu için grup şeklinde değil bir oturumda sadece bir kişiye uygulanabilir.

WISC 4 neyi ölçer?

Wisc-4 zeka testi 6–16 yaş grubuna yönelik uygulanan bir zeka testidir. ... Bu test bireysel olarak uygulanır. Dünya üzerinde kullanılan geçerliliği ve güvenirliği kanıtlanmış en yaygın uygulamadır. Zeka seviyesini(IQ) belirlememizde ve gerekli yönlendirmeleri yapmamızda yardımcı olur.

WISC 4 kaç yaşa yapılır?

WISC 4; 6 yaş ile 16 yaş 11 ay aralığındaki çocukların bilişsel yeteneklerini ölçmek için kullanılabilir.

Asis zeka testi nedir?

Anadolu Sak Zekâ Ölçeği (ASİS), 4-12 yaş aralığındaki çocuklar için uygun yedi alt testten oluşan ve bireysel olarak uygulanan bir zekâ testi bataryasıdır. Sözel ve görsel alt testler muhakeme, algı ve işleyen bellek gibi kapsamlı yetenekleri ölçmektedir.

Wechsler Yetişkinler zeka Ölçeği Nedir?

Tanım: Wechsler Yetişkin Zekâ Ölçeği-Düzenlenmiş (WAIS-R), Wechsler'ın, “amaca uygun hareket etmek, rasyonel düşünmek ve çevreleriyle etkin bir şekilde başa çıkmada bireyin küresel davranışı” olarak tanımladığı genel bir bilişsel yetenek testidir.

WISC 4 mü WISC-R mı?

WISC-R ve WISC-4 Zeka testleri arasındaki en temel fark uygulanan yaş farkıdır. ... WISC-R Zeka testi 6 yaş 0 ay ve 16 yaş 0 ay yaş aralığında bulunan tüm bireylere uygulanabilmektedir. WISC-4 Zeka Testi ise 6 yaş 0 ay ve 16 yaş 11 olarak revize edilmiştir. Daha güncel ve değerlendirme noktasında daha detaylı bir testtir.

EQ ve IQ arasındaki fark nedir?

IQ skoru yüksek olan kişiler bilgiyi öğrenme, anlama ve uygulama bakımından yetenek sahibidir. EQ skoru yüksek olanlar ise bilgiden ziyade duyguları anlama ve karşı tarafa ifade etme konusunda kabiliyetlidir.

Duygusal zeka kaç?

EQ seviyeniz 100-110 arası Duygusal zekanız ortalamanın üzerinde. Duygularınızı dizginleme ve mantıklı kararlar verme konusunda bir hayli başarılısınız Çok fazla arkadaşınız yok belki ama çok sağlam dostluklarınız var.