Ttnet internet nereye şikayet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Ttnet internet nereye şikayet edebilirim?
  2. Türk Telekom Online işlemler nasıl şifre alınır?
  3. Türk Telekom borcumu ödedim ne zaman açılır?
  4. Mobil Hat nereye şikayet edilir?
  5. Türk Telekom Online işlemlere nasıl girilir?
  6. İnternet borcunu ödedikten sonra ne zaman açılır?
  7. Yeni bağlanan internet ne zaman açılır?
  8. Tüketici Haklarına şikayet nasıl olur?
  9. Türk Telekom ile nasıl iletişime geçilir?
  10. BTK ne şikayet edilir?

Ttnet internet nereye şikayet edebilirim?

Türk Telekom Kurumsal Müşteri Hizmetleri: 4. Şikayet Kaydı (Web sitesi üzerinden)

Türk Telekom Online işlemler nasıl şifre alınır?

Mobil hattınıza ait işlemler için cep telefonu numaranızı girip, giriş yapmak istediğiniz mobil hat üzerinden 9520'ye “ŞİFRE” yazıp ücretsiz SMS atarak gelen tek kullanımlık şifre ile uygulamaya giriş yapabilirsiniz. İnternet & Ev Telefonu abonelikleriniz için T.C.

Türk Telekom borcumu ödedim ne zaman açılır?

Türk Telekom Fatura Ödendikten Sonra Ne Zaman Açılır Türk Telekom faturalı hat borcundan dolayı kapandıktan sonra ödeme yapılırsa ortalama olarak hattınız sistem tarafından otomatik olarak en geç 2 saat içerisinde açılmaktadır.

Mobil Hat nereye şikayet edilir?

BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Türk Telekom Online işlemlere nasıl girilir?

Bilgisayar Üzerinden Türk Telekom Online İşlemlere Giriş turktelekom.com.tr adresine giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşede yer alan Online İşlemler menüsünden Internet seçeneğini tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan sayfada; cep telefonu ya da e-posta adresi ve şifre bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

İnternet borcunu ödedikten sonra ne zaman açılır?

Tüm bankalar ile çevrimiçi olarak çalıştığımız için, hattınız faturanızı ödedikten en geç 10 dakika sonra görüşmelere açılacaktır.

Yeni bağlanan internet ne zaman açılır?

Fiber internet, ortalama 5 – 7 gün içerisinde açılmaktadır ancak bölgenin altyapı şartları, ekiplerin yoğunluğu gibi nedenlerle bu süre 30 güne kadar uzayabilmektedir.

Tüketici Haklarına şikayet nasıl olur?

Şahsen veya avukat aracılığıyla; elden, posta yoluyla veya elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılabilir. Bu itibarla, tüketici hakem heyetlerine sözlü başvuru yapılamamaktadır.

Türk Telekom ile nasıl iletişime geçilir?

4 numaralı müşteri hizmetlerinden Türk Telekom ile ilgili her konuda bilgi alabilir, bazı hizmetlerimiz için ön başvuruda bulunabilirsiniz.

BTK ne şikayet edilir?

Tüketici Şikâyeti gönderme. Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri. İnternet İhbar Başvurusu. Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı Bilgi Destek Hattı