Kansızlık ilaçları nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kansızlık ilaçları nasıl kullanılır?
  2. Anemi türleri nelerdir?
  3. Demir hapı ağrı yapar mı?
  4. Anemi olduğunu nasıl anlarsınız?

Kansızlık ilaçları nasıl kullanılır?

Buna göre demir hapları yemeklerden önce ve ya et ile birlikte alınmalıdır. C vitamini alınması ise ilaçların emilimini arttırır. Çay ve süt demir hapı emilimini azalttığı için bu besinler demir hapı içildikten en az 2 saat sonra tüketilmelidir. Demir hapı mutlaka birkaç ay boyunca düzenli olarak alınmalıdır.

Anemi türleri nelerdir?

Aneminin bazı türleri ise;
  • Orak Hücreli Anemi.
  • Aplastik Anemi. Aplastik anemi kemik iliği yetmezliğine bağlı gelişen hastalıklardan biridir. ...
  • Hemolitik Anemi. Periferik kanda kırmızı kan hücrelerinin zamanından önce yaşam sürelerinin kısalmasıyla ortaya çıkan bir anemi türüdür. ...
  • Pernisiyöz Anemi. ...
  • Megaloblastik Anemi.

Demir hapı ağrı yapar mı?

Demir haplarının karın ağrısı, ishal, kabızlık, mide rahatsızlığı, kramp, dışkıyı siyaha boyamak gibi bazı yan etkileri vardır (ilacı kesince hepsi geçer, kullanmadan da olup olmayacağı anlaşılmaz) ama neden kilo aldırsınlar, nasıl kilo aldırırlar bir türlü anlayamadım.

Anemi olduğunu nasıl anlarsınız?

Halsizlik, yorgunluk, hafif bir eforla bile ortaya çıkan nefes darlığı ya da kalp çarpıntıları en sık görülen işaretler. Unutkanlık, uyku sorunları, saç dökülmeleri, tırnaklarda çatlamalar veya çukurlaşmalar, ağız köşelerinde yaralar, dilde aşırı kırmızılaşma ve düzleşme de önemli belirtiler.