Ardıl ismi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ardıl ismi ne anlama gelir?
  2. Ardil ne demek Kürtçe?
  3. Ardıl ve halef ne demek?
  4. Ardîl ne demek?
  5. Tecim ne demek TDK?
  6. Ardıl ne demek hukuk?
  7. Selef ve halef ne demek?
  8. Işletim ardılı nedir?
  9. Taşralı kime denir?
  10. Punduna ne demek?
  11. Ivedilikle olarak ne demek?

Ardıl ismi ne anlama gelir?

1. isim Birinin ardından gelip onun yerine geçen kimse, arda, halef, öncel karşıtı. 2. isim, mantık Bir çıkarımda varılan sonuç.

Ardil ne demek Kürtçe?

Ardil ismi yürek ateşi anlamına gelmektedir.

Ardıl ve halef ne demek?

Birinin ardından gelip onun yerine geçen kimse, öncel karşıtı, halef.

Ardîl ne demek?

Ardil isminin anlamı: Yürek ateşi.

Tecim ne demek TDK?

En merak edilen ve internet üzerinden de araştırılan kelimeler içerisinde tecim sözcüğü gelmektedir. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu açısından tecim kelimesinin anlamı, 'Ticaret' olarak öne çıkıyor.

Ardıl ne demek hukuk?

üzerinde yetkilerin devletler arasında el değiştirmesini ifade etmektedir.

Selef ve halef ne demek?

Halef, bir başkasını başaran bir kişiyi veya bir şeyi ifade ederken, selefi bir başkasından önce gelen bir kişiyi veya şeyi ifade eder. Başka bir deyişle, halef, başka bir şeyin peşinden gelen bir şeydir; selef ise, başka bir şeyden önce gelen bir şeydir. ...

Işletim ardılı nedir?

Đşletim ardılı: “Sözdizimsel ilişkiyi düzenleyen ardıllardır” (Adalı, 2004:45). ... Sonuç olarak işletim ardılları adların, eylemlerin kök veya gövdelerine eklenerek sözcüklerin sözdizimi bağlamı içerisinde birbirleriyle ilişki kurmasını sağlayan bağımlı ardıllardır.

Taşralı kime denir?

Taşralı kimse ne demek? sf. Taşra halkından olan (kimse), dışarlıklı: “Sonra o taşralı müteahhidin ona talip olmasıyla...” -H. Taner.

Punduna ne demek?

Türkçede kullanımı söz konusu olan punduna getirmek deyiminin anlamı şu şekilde açıklanabilmektedir; Bir şeyi yapmak için uygun koşulları elde etmek, fırsat kollamak demektir.

Ivedilikle olarak ne demek?

İvedi Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? Çabuk davranma zorunluluğu, hızlı davranmak. Acil yapılan iş. Bir işte aceleci olmak, aciliyet ile birlikte hareket ederek yapmak.