5664 den km nasıl sorgulama?

İçindekiler:

  1. 5664 den km nasıl sorgulama?
  2. HGS araç km sorgulama nedir?
  3. Km sorgulama kaç yılında başladı?
  4. Plaka sorgulama sms ile nasıl yapılır?
  5. KM düşen araç nasıl anlaşılır?
  6. Km sorgulama neye göre belirlenir?
  7. Km nin orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  8. KM nasıl hesaplanır?
  9. Km düşürme Ekspertizde çıkar mı?
  10. Km'si düşürülmüş araç satarken ne yapmalıyım?
  11. Km oynanmış araç alınır mı?
  12. Km oynanan araç nasıl anlaşılır?
  13. Arabada km nasıl ölçülür?

5664 den km nasıl sorgulama?

SMS ile KM Nasıl Sorgulanır?
  1. ERP (Eksper Raporu) olan kazalarda “PARCA” boşluk PLAKA boşluk HASAR tarihi yazıp 5664'e de SMS gönderin.
  2. Değişen Parça Bilgisi sorgulama yaparken de km görüntüleyebilirsiniz. PARCA yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, boşluk bırakın,kaza tarihini yazın ve gönderin.

HGS araç km sorgulama nedir?

Aracınızın daha önce herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını plaka veya şasi bilgilerinden kolayca sorgulayarak öğrenebildiğiniz sistemdir.

Km sorgulama kaç yılında başladı?

Kilometre sorgulaması yapmak için aracın plakası ya da şasi numarası gereklidir. 24.07.2013 tarihinden sonraki kilometre kayıtlarına ulaşabilirsiniz. Bu sorgulama ekranın diğer adı HGS km sorgulama olarak bilinmektedir. https://hgs.pttavm.com/arac-km-sorgula sitesini ziyaret edin.

Plaka sorgulama sms ile nasıl yapılır?

SMS yöntemi oldukça kolay ve pratik.
  1. Plaka sorgulatma yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS hizmet bedeli ödemek suretiyle 5664'e göndermeniz yeterli. ...
  2. Mesajı gönderdikten sonra kısa süre içerisinde SMS olarak size bilgi verilir.
Daha fazla öğe...

KM düşen araç nasıl anlaşılır?

Arabanın Kilometresiyle Oynandığını Nasıl Anlarsınız?
  • İkinci el otonun ruhsatı ile birlikte servise götürülmesi gerekir. ...
  • Kesin bir sonuç vermese de direksiyon simidi, vites, el freni ve koltuk döşemelerindeki aşınma aracın ne kadar çok kullanıldığı, yani km'sinin fazla olduğunun da bir göstergesidir.
Daha fazla öğe...

Km sorgulama neye göre belirlenir?

Kilometre sorgulaması yapmak için aracın plaka veya şase numarası bilgisine ihtiyaç vardır. Otomobilin plakasının veya şase numarasının 5664'e bitişik yazılarak mesaj atılması gerekir. Daha sonra kilometre bilgileri kişiye ulaştırılır. Bu sorgulama için bir alternatif olarak değerlendirilir.

Km nin orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Peki, aracın km'siyle oynandığı nasıl anlaşılır? 1- İkinci el otonun ruhsatı ile birlikte servise götürülmesi gerekir. Serviste son kayıttaki km bilgisi ile göstergedeki rakam arasında fark varsa aracın km'si ile oynandığından şüphe edilebilir. Elbette bu işlem, daha önce servis bakımı yapılmış araçlar için geçerlidir.

KM nasıl hesaplanır?

Örnek verecek olursak; aracınızı doldurduğunuzda 200 TL tutar ödediniz. Deponuz bittiğinde de sayacınız 500 KM gösteriyor. Burada yakıt hesaplama için yapacağınız şey, tutarı yola bölmek. 200/500= 0.40 TL/KM yani aracınız kilometre başına 40 kuruş yakıyor.

Km düşürme Ekspertizde çıkar mı?

Öncelikle unutmamalıyız ki; araçların kilometre kayıtlarıyla oynamak suçtur ve artık yasalar gereği araçların kilometresini düşürmek nitelikli dolandırıcılık olarak görülüp yasal ceza uygulanmaktadır. ... Davayı açabilmeniz için ise kilometrenin düşürüldüğüne dair bir kanıta yani ekspertiz raporuna ihtiyacınız olacaktır.

Km'si düşürülmüş araç satarken ne yapmalıyım?

Yüksek mahkeme, satıcının, sattığı aracın kilometresinin düşürüldüğünün bilmemesi halinde bile gizlenen ayıplardan sorumlu olduğuna hükmetti. Emsal nitelikteki kararla kilometresinin düşürüldüğü ortaya çıkan araç, satıcıya verilip bedeli iade alınabilecek.

Km oynanmış araç alınır mı?

Yüksek mahkeme, satıcının, sattığı aracın kilometresinin düşürüldüğünün bilmemesi halinde bile gizlenen ayıplardan sorumlu olduğuna hükmetti. Emsal nitelikteki kararla kilometresinin düşürüldüğü ortaya çıkan araç, satıcıya verilip bedeli iade alınabilecek.

Km oynanan araç nasıl anlaşılır?

Arabanın Kilometresiyle Oynandığını Nasıl Anlarsınız?
  1. İkinci el otonun ruhsatı ile birlikte servise götürülmesi gerekir. ...
  2. Kesin bir sonuç vermese de direksiyon simidi, vites, el freni ve koltuk döşemelerindeki aşınma aracın ne kadar çok kullanıldığı, yani km'sinin fazla olduğunun da bir göstergesidir.
Daha fazla öğe...

Arabada km nasıl ölçülür?

Aracın 60 saniyede aldığı yolu öğrenmek istersek 100 (tur) çarpı tekerleğin çapı 100 cm = 10.000 cm'dir. 10.000 cm'de 1 kilometre demektedir. Yani araç 60 saniyede 1 kilometre yol almaktadır. Hız ölçümü kilometre - saat cinsinden yapıldığı için 60 çarpı 1 = 60 kilometre – saat edecektir.