Kendi işini kuran kıdem tazminatı alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Kendi işini kuran kıdem tazminatı alabilir mi?
  2. Yıllık izinde sonra istifa edilir mi?
  3. Iş yerinden çıkmak istiyorum nasıl tazminat alınır?
  4. Isyerinden kidem tazminati almak icin ne yapmam lazım?

Kendi işini kuran kıdem tazminatı alabilir mi?

Genel kural olarak haklı bir sebebi olmadan iş yerinden kendi isteğiyle ayrılan yani istifa eden işçi kıdem tazminatı alamayacaktır. ... Fakat işçi, haklı bir sebep göstererek işyerinden ayrılırsa işi kendi bırakmış olsa dahi kıdem tazminatına hak kazanacaktır.

Yıllık izinde sonra istifa edilir mi?

İşçinin çalışırken yıllık izin kullanmak yerine ücret isteme hakkı bulunmuyor. Yıllık izin hakkı anayasal temeli olan bir dinlenme hakkı olarak kabul edildiği için işçi kendi isteğiyle bile olsa yıllık izin hakkından feragat edemez. Kullanılmayan yıllık izin ücretleri ancak iş akdinin feshi halinde ödenir.

Iş yerinden çıkmak istiyorum nasıl tazminat alınır?

İş Kanunu'na göre kendi isteği ile işten ayrılan çalışanların tazminat hakkı bulunmaz. Ancak yapılan düzenlemeler göre bazı durumlarda da istifa durumunda kıdem tazminatı alınabilir. Eğer çalışan haklı bir sebep göstererek iş yerinden ayrılıyorsa kıdem tazminatını da talep edebilir.

Isyerinden kidem tazminati almak icin ne yapmam lazım?

Kıdem tazminatı almak için SSK'lı işçi olmak gerekir. İşyerinden tazminat almak için, işçinin en az 1 yıl süreyle, kesintiye uğramadan, işyerinde çalışıyor olması gerekir. İşyerinden tazminat almak için, iş sözleşme süresinin belirsiz olması gerekir. Belirli bir iş süresiyle sözleşme yapılmışsa, tazminat alınamaz.