Başyapıt nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Başyapıt nasıl yazılır TDK?
  2. Başyazar nasıl yazılır?
  3. Başyapıt ayrı mı?
  4. Boz ayı nasıl yazılır?
  5. Kara yolu nasıl yazılır TDK?
  6. Boz ayı mı bozayı mı?
  7. Boz ayıların nesli tükeniyor mu?

Başyapıt nasıl yazılır TDK?

TDK'ya göre başyapıt şeklinde doğru yazılır.

Başyazar nasıl yazılır?

Başyazar mı?” yoksa “Baş yazar mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Baş yazar şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Başyazar şeklinde olmalıdır.

Başyapıt ayrı mı?

Bu kelime genellikle Baş yapıt şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Başyapıt şeklinde olmalıdır.

Boz ayı nasıl yazılır?

Renk adlarıyla kurulan bitki, hayvan veya hastalık adları bitişik yazılır: akağaç, alacamenekşe, karadut, sarıçiçek; alabalık, beyazsinek, bozayı; aksu, akbasma, mavihastalık, maviküf vb.

Kara yolu nasıl yazılır TDK?

Karayolu kelimesi yazım yanlışı yapılmamak için bitişik yazılan bir kelimedir. Doğru yazılışı ise karayolu şeklinde olmaktadır. İki kelimeden oluşması ayrı yazılmasını gerektirmemektedir.

Boz ayı mı bozayı mı?

Bozayı (Ursus arctos), ayıgiller (Ursidae) familyasından Avrasya'nın kuzeyinin büyük bir kısmında ve Kuzey Amerika'da yaşayan bir ayı türüdür. Carnivora takımının karada yaşayan en büyük üyelerinden biridir ve boyut açısından tek rakibi ortalama boyutları kısmen daha büyük olan kutup ayısıdır (Ursus maritimus).

Boz ayıların nesli tükeniyor mu?

Ayıgiller (Ursidae) familyasından olan Boz ayı (Ursus arctos), dünya'da en geniş yayılışa sahip karasal memeli türlerinden biridir. ... Boz ayılar Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da yaşamaktadırlar. Geçmişte Kuzey Afrika'da da bulunuyor olmalarına rağmen günümüzde insan aktiviteleri sebebiyle soyları tükenmiştir.