Basur kanaması için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Basur kanaması için ne yapmalıyım?
  2. Hemoroid her zaman kanar mı?
  3. Hemoroid evreleri nasıl anlaşılır?
  4. Hemoroid zamanla geçer mi?
  5. Hemoroid kaçıncı evrede?

Basur kanaması için ne yapmalıyım?

Hastalığın erken aşamasında bol sıvı tüketimi, zeytinyağlı ve lifli yemeklerle beslenmek, ağrı kesici, steroid içerikli fitil ve kremler etkili olabilir. Ayrıca halk arasında oturma banyosu olarak bilinen sıcak suyla yapılan banyo da erken dönem basur vakalarında fayda sağlayabilir.

Hemoroid her zaman kanar mı?

Hemoroid zaman zaman sıkışarak kanamaya yol açabilir. Hastalığın ilk safhalarında herhangi bir belirtiye yol açmayan hemoroid varlığında kişi, bu durumu fark etmez. Ancak hastalığın ilerlemesiyle birlikte kaşıntı, rahatsızlık hissi, ağrı ve kanama gibi belirtiler ortaya çıkar.

Hemoroid evreleri nasıl anlaşılır?

İç Hemoroid Evreleri Nelerdir? Evre I: Genellikle kanar ama anal kanaldan dışarı sarkmaz. Evre II: Ikınma veya gayta yapma esnasında anal kanaldan sarksa da kendiliğinden eski pozisyonuna çıkar. Evre III: Kendiliğinden veya ıkınma ile anal kanaldan dışarı sarkar ve eski pozisyonuna ancak parmak yardımı gerektirir.

Hemoroid zamanla geçer mi?

Hemoroid kendi içinde evrelere ayrılan ve ilk evresinden son evresine kadar mutlaka müdahale edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Hastalığın ilk evresinde bir iyileşme kat edilmez ise hastalık bir sonraki evreye geçer ve geri dönüşü olmayan bir yola girebilir.

Hemoroid kaçıncı evrede?

Hastalık 4 evrede incelenir ve her evrenin tedavisi farklıdır. Birinci evrede sadece kanama belirtisi görülürken, diğer evrelerde gittikçe şişen kitle ortaya çıkar. Birinci ve ikinci evre hemoroidler çok mecbur kalmadıkça ameliyat gerektirmez.