Iki noktadan sonra küçük harfle başlar mı?

İçindekiler:

  1. Iki noktadan sonra küçük harfle başlar mı?
  2. Iki noktadan sonra büyük harfle başlar mı?
  3. Iki noktadan sonra ne zaman büyük harfle başlanmaz?
  4. Noktalı virgülden sonra büyük harfle başlar mı?
  5. Saatler yazılırken saat ile dakika arasına ne konur?
  6. Iki nokta üst üste klavyede nasıl yazılır?
  7. Saat ve tarih arasına ne konur?
  8. Bilgisayardan iki nokta nasıl yapılır?
  9. Iki nokta üst Üsteden sonra büyük harf mi küçük harf mi?

Iki noktadan sonra küçük harfle başlar mı?

İki noktadan sonra gelen bölüm, bağımsız bir cümle ise bu cümlenin ilk sözcüğü büyük harfle başlar. İki noktandan sonra sadece örnekler ve sıralanıyorsa ilk örnek küçük harfle başlıyor.

Iki noktadan sonra büyük harfle başlar mı?

Türkçe yazım kılavuzu eşliğinde en çok merak edilen dil bilgisi kuralı da iki nokta üst kullanımının ardından gelecek kelime veya cümlenin ilk harfinin büyük mü küçük mü olacağıdır. ... İki nokta üst üsteden sonra gelen sözcük her zaman büyük harfle başlar.

Iki noktadan sonra ne zaman büyük harfle başlanmaz?

Matematikte bölme işareti yerine kullanılır: İki noktadan sonra bağımsız bir cümle geliyorsa bu cümle büyük harfle başlar; art arda örnekler sıralanıyorsa ilk örnek küçük harfle başlar: Tam kapıdan çıkmak üzereyken sordu: Akşam erken gelecek misin?

Noktalı virgülden sonra büyük harfle başlar mı?

Noktalı virgül kendinden önce gelen sözcüğe bitişik yazılır ve sonraki sözcükle arasına bir boşluk konur. Sonra gelen sözcük -özel isim vs. değilse- küçük harfle başlar: Atatürk, kurumun ilerisi için büyük bir umut besliyor; akademik çalışmalar yapabilecek bir kuruluş olarak gelişmesini arzuluyordu.

Saatler yazılırken saat ile dakika arasına ne konur?

Betül Eyövge Yılmaz on Twitter: "Saat ve dakika gösteren sayıların arasına nokta konur: 09.15'te, 13.00'te. Saatlerin yazılışında iki nokta kullanılmaz.

Iki nokta üst üste klavyede nasıl yazılır?

Eğer klavyenizin sağ tarafında nümerik tuşlar varsa ALT + 5 + 8 tuşlarına basarak da iki nokta üst üste işareti oluşturabilirsiniz. F klavyede iki nokta nasıl yapılır?

Saat ve tarih arasına ne konur?

Mevcut Yazım Kılavuzu'na göre saatlerin yazımında nokta kullanılır.

Bilgisayardan iki nokta nasıl yapılır?

Bu tuşun faydaları oldukça fazla. Bilgisayarda iki nokta yapmak için ise önce yukarıda da bahsettiğimiz Shift tuşuna ve Shift tuşunun hemen yanında yer alan nokta tuşuna (.) basmanız gerekiyor. Shift tuşu, klavyenin üzerinde belirtilmektedir. Nokta tuşunun üzerinde ise iki nokta ve nokta işareti bulunur.

Iki nokta üst Üsteden sonra büyük harf mi küçük harf mi?

İki nokta, metin içerisinde kullanıldığında işaretin ardından bir boşluk bırakılır. İşaretin ardından gelen ifade bir "cümle" ise büyük harfle başlar: Şu husus unutulmamalıdır: Kurallı cümlelerde yüklem sonda bulunur.