Ekstre borcu ne oluyor?

İçindekiler:

  1. Ekstre borcu ne oluyor?
  2. Dönem sonu borcu ne zaman ödenir?
  3. Bank Kart dönem borcu nedir?
  4. Dönem borcu toplam borç mu?
  5. Hesap kesim tarihi dahil mi?
  6. Kredi kartımın son ödeme tarihini nasıl öğrenebilirim?

Ekstre borcu ne oluyor?

Kalan ekstre borcu eski demek bir önceki ayda bulunan borcunuzun yeni ekstreye aktarılması anlamına gelmektedir. Bazı durumlarda insanlar sadece borçlarının sadece asgari tutarını ödüyor ve kalan borç bir sonraki aya devrediyor bu borç eski borç oluyor.

Dönem sonu borcu ne zaman ödenir?

Güncel borç olarak adlandırılan toplam borç tutarı, bir dönem içinde tarafınızdan yapılan taksitli ve taksitsiz harcamaların tutarını ifade eder. Son ödeme tarihi ise ilgili borç tutarının ödenmesi için verilen son tarihtir. Son ödeme tarihi, hesap kesim tarihinden en az 10 gün sonrası olarak belirlenir.

Bank Kart dönem borcu nedir?

Kredi kartı dönem borcu, kredi kartınızın hesap kesim gününün ardından, kredi kartı ekstrenizin düzenlendiği tarihe kadar olan süre içerisinde yaptığınız harcamalar, çekilen nakit avanslar ve varsa önceki dönemden kalan borçları da içeren kredi kartı borcunuzdur.

Dönem borcu toplam borç mu?

Kredi kartından dönem içinde yapılan harcamalar ile taksitlerin toplam tutarını gösteren borç, toplam borç olarak ifade edilir. Yani kredi kartında olan tüm borçlarınızın toplamdır.

Hesap kesim tarihi dahil mi?

Hesap kesim tarihi, harcama döneminin sona erdiği gün olarak kabul edilir. Bu günden sonra yapılan harcamalar, bir sonraki dönemin ekstresine yansır. Yani o gün yaptığınız harcamanın ödemesini 40 gün sonra yaparsınız. ... Tüketici harcamasını 11.05.2019 tarihinde yapmışsa, ödemesini 21.07.2019 tarihinde yapacaktır.

Kredi kartımın son ödeme tarihini nasıl öğrenebilirim?

Telefon bankacılığı üzerinden hesap kesim ve ekstre bilgileri sms yoluyla öğrenilebilir. Banka ATM'sinden kredi kartı hesap özeti menüsüne ulaşarak ekstrenizi görüntülenebilir ve yazdırılabilir. Banka şubesine giderek hesap kesim tarihi, borç bilgileri müşteri temsilcisi tarafından öğrenilir.