KOSGEB manası nedir?

İçindekiler:

  1. KOSGEB manası nedir?
  2. KOSGEB özel mi devlet mi?
  3. KOSGEB Kredisi nedir nasıl alınır?
  4. Kosgeb kaç yaş sınırı?
  5. Kosgeb den ne kadar kredi alabilirim?
  6. Kosgeb parayı ne zaman ödüyor?

KOSGEB manası nedir?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOSGEB özel mi devlet mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan KOSGEB, tarihli ve 3624 sayılı yasayla kuruldu. Merkezi Ankara'da olan ve tüm illerde müdürlükleri bulunan KOSGEB, tüzel kişiliği haiz özel bütçeli bir kuruluştur.

KOSGEB Kredisi nedir nasıl alınır?

Kredilerden yararlanabilmek için yapmanız gereken en önemli husus derslere katılarak girişimcilik sertifikası almaktır. Daha sonra başvuracağınız kredilere bu sertifika ile başvurursunuz. Sertifikası olmayanlara kredi kullandırılmaz. İş yeriniz size ait olmalıdır.

Kosgeb kaç yaş sınırı?

Elinde iş fikri olan ve 18 yaşını doldurmuş olan tüm vatandaşlarımız ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlamaları halinde kuracakları iş yeri için hazırladıkları iş planı projesi ile 60.000 TL hibe kredi alabilir. Kurslar için nasıl İnternet üzerinden başvuru yapacağınızı aşağıdaki video da sizlere anlattım.

Kosgeb den ne kadar kredi alabilirim?

Totalde de geleneksel girişimcilik desteği olarak yeni iş yeri açanlara 2 senelik program dahilinde 65.000 TL kadar KOSGEP hibe kredisi verir.

Kosgeb parayı ne zaman ödüyor?

KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.