Otomatik vites S ne demek?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites S ne demek?
  2. Viteste D ne demek?
  3. Otomatik viteste PRND ne anlama geliyor?
  4. Otomatik vites L ne anlama gelir?
  5. Otomatik viteste L ve S nedir?
  6. Prndl ne demek?
  7. Otomatik viteste m ne anlama gelir?
  8. Viteste H ve L ne demek?
  9. L modu nedir?
  10. Otomatik vites arabada harfler ne anlama gelir?
  11. Otomatik arabada S ve L ne demek?
  12. Yarı otomatik arabada m ne demek?
  13. Otomatik vites araba el freni nasıl kullanılır?

Otomatik vites S ne demek?

S - Speed/Sport (hız/spor) veya O - Overdrive (aşırı hız): Vites kolu bu konumlardayken arabanın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir.

Viteste D ne demek?

N (Neutral): Otomatik vitesli araçlarda aracı boşa almak için kullanılır. Araç bekler pozisyondayken bu vitese alabilirsiniz (örneğin kırmızı ışık v.s.). D (Drive): Aracınızı hareket ettirmek için kullanmanız gereken vites konumu budur.

Otomatik viteste PRND ne anlama geliyor?

Bir otomatik şanzımanda 3-4 ya da 5 ileri veya 7 ileri vites bulunur. Bu vitesler P-R-N-D harfleriyle ifade edilir. P harfi park halinde olmayı, R harfi geri vitesi, N harfi ekonomik bekleyişi ve D harfi de ileri hareket etmeyi ifade eder.

Otomatik vites L ne anlama gelir?

L (Low):Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Otomatik viteste L ve S nedir?

Yavaşlamak istediğinizde mutlaka frene basmanız gerekir. Eğer fren kullanmadan motor freni ile yavaşlamak istiyorsanız L ya da S modunu kullanmanız gerekir. L düşük devir anlamına gelir, S ise spor modu simgeler.

Prndl ne demek?

Otomatik şanzımanlı çoğu otomobilde P – R – N – D – L şeklinde bir dizi harf bulunur. Bunları seslendirdiğinizde, kısaca “Prindle” şeklinde okunması yaygındır. Aslında, çoğu mühendisin otomatik vites değiştirici yapılandırması dediği şey budur, bu yüzden teknik bir terimdir.

Otomatik viteste m ne anlama gelir?

Manuel vites değiştirme modu - M.

Viteste H ve L ne demek?

Otomatik vites L ve H Harflerinin anlamı; L harfi ingilizce LOW kelimesinin karşılığıdır. Türkçe serbest çeviriden faydalanrak küçük vitesler diyebiliriz. 4 ileri otomatik şanzımanda bu konumda 1 ve 2. vitesler aktif olarak kullanır.

L modu nedir?

L (Low): Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Otomatik vites arabada harfler ne anlama gelir?

Otomatik vites harfleri P – Park etmek ve yolculuğu tamamlamak için kullanmanız gereken vites. D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

Otomatik arabada S ve L ne demek?

Eğer fren kullanmadan motor freni ile yavaşlamak istiyorsanız L ya da S modunu kullanmanız gerekir. L düşük devir anlamına gelir, S ise spor modu simgeler.

Yarı otomatik arabada m ne demek?

Yarı otomatik vitesli araçların vitesinin yanında veya üstünde P (Park), N (Boş), R (Geri) D (Sürüş) ve M (Manuel/Düz) harflerini görebilirsiniz. Vitesi D konumuna getirdiğinizde araç artık vitesleri otomatik olarak atmaya başlar. Vites M konumuna alındığında ise sürücü vitesi dilediği gibi kontrol edebilir.

Otomatik vites araba el freni nasıl kullanılır?

Sağ ayağınızla frene hafifçe basın ve el frenini indirin. El freni açık kalırsa ve aracınızı bu şekilde çalıştırırsanız fren balatasına zarar verebilirsiniz. Aracın “Start” butonuna basın ya da kontağını çevirin. Ayağınız frendeyken vitesi “P”den “D”ye getirin.