Itmek kelimesinin zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Itmek kelimesinin zıt anlamı nedir?
  2. Tümsek kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Gitmek ve gelmek zıt anlamlı mıdır?
  4. Yaz ve kış zıt mı?
  5. Çukur tümsek eş anlamlı mıdır zıt anlamlı mıdır?
  6. Çukurun çukurun zıt anlamlısı nedir?

Itmek kelimesinin zıt anlamı nedir?

İtmek kelimesi anlam itibarı ile bir cisim yerinden oynatabilmek amacıyla güç kullanmak anlamına geldiği gibi aynı zamanda kendinden uzaklaştırmak için güç kullanmak ta itmek kelimesinin anlamıdır. İtmenin Zıt Anlamı Olan Kelimeler Nelerdir? İtmenin karşıt anlamı olan kelime çekmektir.

Tümsek kelimesinin zıt anlamı nedir?

Tümbek olarak da bilinen tümsek terimi; küçük tepeler ile çıkıntılı ve kabarık yerleri ifade etmek için kullanılmaktadır. İsim köklü olan bu sözcüğün zıt anlamı ise “çukur” olarak belirtilmektedir. Birbirinin tam zıttı olan bu iki kelimenin cümle içerisindeki kullanımları ise aşağıdaki örneklerde görülebilir.

Gitmek ve gelmek zıt anlamlı mıdır?

Bununla beraber kelimenin zıt anlamlısı; gitmektir. Gelmek ile gitmek birbirinin zıt anlamlısı olarak ifade edilmiştir.

Yaz ve kış zıt mı?

Kışın kelimesi soğuk ve kar yağışını temsil ettiğinden zıt anlamı olan kelimeler arasında en belirgin olanı yaz kelimesidir.

Çukur tümsek eş anlamlı mıdır zıt anlamlı mıdır?

ÇUKUR ZIT ANLAMLISI Çukur kelime olarak; kazınmış bir oyuk ya da herhangi bir derin kısım olarak bilinir. Çukur zıt anlamlısı ise bu kelimenin anlam olarak tam tersini ifade eden tümsek kelimesidir.

Çukurun çukurun zıt anlamlısı nedir?

Çukurun zıt anlamlısı olarak tepe noktası veya çıkıntı gibi karşılıklar açısından tümsek kelimesini değerlendirmek mümkün. Özellikle cümle içerisinde yaygın olarak kullanılan hem tümsek hem de çukur kelimesi, aynı zamanda tek başına da kullanılabilir.