Müzekart kaç TL öğrenci?

İçindekiler:

  1. Müzekart kaç TL öğrenci?
  2. Müzekart Topkapı Sarayında geçerli mi?
  3. 3 muze ve ören yerlerine kimlik göstererek kimler ücretsiz girebilir?
  4. Müzekart kaç kez kullanılır?
  5. Müzekart süresi dolunca ne olur?
  6. Müzekart yenilenir mi?
  7. Ücretsiz Müze Kart nasıl alınır?

Müzekart kaç TL öğrenci?

18 yaşından büyük öğrenci ve öğretmenler müze kartından indirimli olarak yararlanabiliyor. Müzekart öğrenci 2021 fiyatı 30 TL'dir. Müze kart fiyatı her yıl güncellenmekte.

Müzekart Topkapı Sarayında geçerli mi?

Müzekart, bakanlığa bağlı bütün büyük müzelerin (Ayasofya, Topkapı Sarayı, Efes Antik Kenti, Göreme Açıkhava Müzesi, Pamukkale Hierapolis, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi vb.) gişelerinden çıkartılabiliyor.

3 muze ve ören yerlerine kimlik göstererek kimler ücretsiz girebilir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatindeki anne, baba, eş ve çocukları, 8 yaş ve altındaki yabancı uyruklu çocuklar, ... Ülkemizde görev yapan Büyükelçi, Başkonsolos ile refakatindeki eş ve çocukları,bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerine ücretsiz giriş yapabilirler.

Müzekart kaç kez kullanılır?

MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar'a bağlı 300'den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan Müze Kart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir.

Müzekart süresi dolunca ne olur?

Müze ve Örenyerlerimizin kapalı kaldığı 18.03.2020 – 01.06.2020 tarihleri aralığında geçerliliği devam eden MüzeKart sahiplerine, kartlarının son kullanım tarihi itibariyle Müze ve Örenyerlerimizin kapalı olmasından ötürü yaşanan kullanım süresi kayıpları otomatik olarak ilave edilecek, ilave süre ile hak sahipleri ...

Müzekart yenilenir mi?

Müze kartların süresi dolduktan sonra, aynı müze kartın yenilenmesi için işlem yapılamaz.

Ücretsiz Müze Kart nasıl alınır?

Müzekart almak isteyenler, kart basım istasyonlarından, “Fotoğraflı TC Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi” ibraz etmek suretiyle 40 saniye içinde Müze kartlarını alabilirler. Ayrıca “muze.gov.tr/urun-ekle” adresinden istenen bilgileri girerek kredi kartıyla online olarak Müzekart alabilirsiniz.