Teknik personel yeterlilik sınavı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Teknik personel yeterlilik sınavı ne işe yarar?
  2. Segem teknik personel yeterlilik sınavına kimler girebilir?
  3. Segem Teknik Personel Yeterlilik Sınavı başvuru nasıl yapılır?
  4. Segem belgesi sınavına nasıl başvurulur?
  5. Segem Sınavı Online mı?
  6. Segem Belgesi Başvuru nasıl yapılır?
  7. Segem parası nasıl yatırılır?
  8. Segem başvuru nereden yapılır?
  9. Segem ücretleri hangi bankaya yatırılacak?

Teknik personel yeterlilik sınavı ne işe yarar?

SEGEM belgesi sigortacılık sektöründe yer alan kişilerin mutlaka sahip olması gereken bir belgedir. Çünkü bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçesi satmaya izinleri yoktur. SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir.

Segem teknik personel yeterlilik sınavına kimler girebilir?

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Teknik Personel Yeterlilik Sınavına Kimler Girebilir? Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

Segem Teknik Personel Yeterlilik Sınavı başvuru nasıl yapılır?

Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir. Yapılan sınav ödemesinin, SEGEM kayıtlarına geçmesinden sonra (ödemenin üzerinden en az 6 saat sonra) sınav başvuru formu doldurulabilecektir.

Segem belgesi sınavına nasıl başvurulur?

Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir. Aday, ödemenin SEGEM kayıtlarına geçip geçmediğini, başvuru formunda yer alan “TCKN'min SEGEM'e Kayıt Edildiğini Sorgula” butonu ile sorgulayabilir.

Segem Sınavı Online mı?

Sigortacılık Eğitim Merkezi'ne (SEGEM) sadece başvurular ve eğitimler internet üzerinden yapılıyor. Sınavlar ise on-line yapılmıyor. ... Son olarak sınav için belirlenen ücretin SEGEM kurumuna “Yeterlilik Sınavı” adı altında yatırılması ile başvuru işlemi tamamlanmış oluyor.

Segem Belgesi Başvuru nasıl yapılır?

Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir. Aday, ödemenin SEGEM kayıtlarına geçip geçmediğini, başvuru formunda yer alan “TCKN'min SEGEM'e Kayıt Edildiğini Sorgula” butonu ile sorgulayabilir.

Segem parası nasıl yatırılır?

- “www.garanti.com.tr” adresinden interaktif hesaba girilir. - İşlem Listesi menüsünden “Ödemeler” seçilir. - Sırasıyla “Fatura”, - Fatura/Abone No ile Ödeme, - Kurum Tipi: “Sigorta ve Özel Firma Ödemeleri”, - Kurum: “Sigortacılık Eğitim Merkezi”, - Fatura Tipi: “Acente Sınavı” seçeneği seçildikten sonra, - Ad, Soyad ...

Segem başvuru nereden yapılır?

2.2. Başvuru Nasıl Yapılır? Ödeme yapan adayın, başvuru formunu doldurabilmesi için, öncelikle e-posta adresleri ile SEGEM internet sitesine üye olmaları gerekmektedir. Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir.

Segem ücretleri hangi bankaya yatırılacak?

İlgili yönetmelik hükümleri gereği kişilerin teknik personel olabilmesi için söz konusu sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. * Sınava İLK KEZ girecek olanlar HALK BANKASI'NDAN 181 TL; * DAHA ÖNCEKİ SINAVLARA GİRİP başarısız olanlar GARANTİ BANKASI'NDAN 109 TL yatıracaklardır.