Sıvı el sabunu üretimi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sıvı el sabunu üretimi nasıl yapılır?
  2. Sabun üretimi nasıl yapılır?
  3. Sabun yapımında neler kullanılır?
  4. Sabunun ana maddesi nedir?

Sıvı el sabunu üretimi nasıl yapılır?

İlk önce, sıvı ve katı yağlar yüksek basınçlı buhar kullanılarak hidrolize edilir veya ayrılır. Bu adım sayesinde yağlar ham yağ asitlerine ve gliserine ayrılmış olur. Daha sonra, yağ asitleri damıtma yoluyla saflaştırılır. Son olarak da sabun ve su üreten bir alkali ile nötralize edilir.

Sabun üretimi nasıl yapılır?

Tarihte, sabunlar genellikle sodyum, soda küllerinin ya da potasyum ve tuzlarının ve yağlı asitlerinin kül suyuyla sabunlaşma tepkimesine girmesi sonucu elde edilirlerdi. Temeldeki yağların hidrolizi, gliserol ve rafine sabunu oluşturur.

Sabun yapımında neler kullanılır?

Sabun üretiminde en çok hindistan cevizi yağı, palm çekirdeği yağı, defne yağı, zeytin yağı, ayçiçeği yağı, mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve hayvansal iç yağ olan donyağı, domuz yağı, ya da kemiklerden elde edilen yağlar kullanılmaktadır.

Sabunun ana maddesi nedir?

Sabun dediğimiz ürün aslında en anlaşılır şekli ile; yağ asitlerinin, bazik bir madde olan kostik kullanılarak, ısının manüpilasyonu ile, reaksiyonun hızlandırılıp, tuza ve suya dönüşmesi olayıdır. Burada elde ettiğimiz “tuz” sabundur. Kimyasal olarak sabun aslında tuzdur.