THY her yıl kaç pilot alıyor?

İçindekiler:

  1. THY her yıl kaç pilot alıyor?
  2. Pilotluğa kimler başvurabilir?
  3. Her yıl kaç pilot mezun oluyor?
  4. Pilotların dövmesi olabilir mi?
  5. Ameliyat izi olan pilot olabilir mi?
  6. Kadın pilotların boy kaç olmalı?
  7. Pilotaj nedir maaşı ne kadar?
  8. THY dövme yasak mı?

THY her yıl kaç pilot alıyor?

Türk Hava Yolları, bu yıl 2 bin 78'i uçucu ekip filosuna dahil etti. 173 kişiyi ise pilot yetiştirme programına aldı.Pilot olmak isteyen üniversite mezunlarının beklediği ilanı THY bugün yayınladı.

Pilotluğa kimler başvurabilir?

En az lisans derecesinde mezun olabilecek adaylar mezuniyetlerine 3 ay kala üniversitelerinden alacakları resmi yazı ile ilana başvuruda bulunabilecektir. Adayların diplomalarını mülakat aşamasına kadar ibraz etmeleri gerekecektir.

Her yıl kaç pilot mezun oluyor?

Yukarıdaki grafiğe baktığınızda yıllık olarak yeni mezun olan pilot miktarını binler rakamlarında göreceksiniz. Yani Avrupa'da her yıl 148 bin pilot mezun oluyor. Kuzey Amerika'da ise 266 bin.

Pilotların dövmesi olabilir mi?

Üniforma giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir.

Ameliyat izi olan pilot olabilir mi?

Ameliyat izi pilot olmaya engel mi? Çok büyükse engel olabilir ama buna muayenede bakılmıyor. Işe giriş muayenesinde bakılabilir.

Kadın pilotların boy kaç olmalı?

Bayan adaylar için boy 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak, Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek, Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak, Daha önce THY A.O.

Pilotaj nedir maaşı ne kadar?

Pilot Maaşları Pilot Maaşları özel hava yolu şirketlerinin imkan ve olanaklarına göre değişiklik göstermektedir. Mevcut ekonomik koşullara bağlı olarak pilotluk mesleği en yüksek maaş alan meslekler arasında yer almaktadır. Ortalama olarak 20.000-25.000 TL arasında başlangıç maaşları alınmaktadır.

THY dövme yasak mı?

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Üniforması giyildiğinde vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, diş takısı veya yara/yanık benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir.