Başarı sıralaması nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Başarı sıralaması nasıl olmalı?
  2. YKS başarı sırası nedir?
  3. 2021 üniversite puanları düştü mü?
  4. Tercih yaparken başarı sırası mı puan mı?
  5. ÖSYM Tercih yaparken hangi puana bakılacak?

Başarı sıralaması nasıl olmalı?

Başarı sıralaması 20-25 binde olan öğrencilerin ortalama 8-10 binden başlayıp ağırlığı 15-30 bin başarı sıralamalarına vermeleri gerekmektedir. Başarı sıralaması 50-60 binde olan öğrenciler de tercihe 25-35 binden başlayarak 40-70 bin aralığına yoğunlaşabilirler.

YKS başarı sırası nedir?

Başarı sırası, ilgili üniversite bölümüne en son giren kişinin ilgili puan türünde başarı sıralamasıdır. Yani bölüme en son giren kişinin belirtilen puan türünde kaçıncı sırada olduğunu ifade eder. Puanların asıl amacı sizi yaklaşık 2 milyondan fazla kişi arasında sıralamaktır.

2021 üniversite puanları düştü mü?

YKS baraj puanı ile ilgili alınan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu. 2021 yılına mahsus olmak üzere baraj puanının TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacağı açıklandı. Üniversite sınavında baraj puanı düşürüldü.

Tercih yaparken başarı sırası mı puan mı?

1. Puan mı yoksa başarı sıralaması mı? Genel yerleştirmede başarı sıraları, ek yerleştirmede ise kesinlikle puan kullanılmalı. Ek yerleştirmede puanın kullanılmasının sebebi hem kılavuz verileri hem de adayın sonuç belgesinin o yıla ait olmasıdır.

ÖSYM Tercih yaparken hangi puana bakılacak?

Yerleştirme puanının hesaplanmasında, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılmaktadır. Üniversite tercihleri yapılırken "Yerleştirme Puanları" esas alınacak olup "Sınav puanları" kısmında bulunan rakamlar alınan ham puanı göstermektedir.