Osmangazi köprüsünden HGS ile geçilir mi?

İçindekiler:

  1. Osmangazi köprüsünden HGS ile geçilir mi?
  2. Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ödeme nasıl yapılır?
  3. HGS yapıştırmaya gerek var mı?
  4. Osmangazi Köprüsü kaç dakikada geçiliyor?
  5. Osman Gazi Köprüsünde kredi kartı geçerli mi?
  6. HGS plakaya göre mi?
  7. HGS etiketi nereye yapıştırılır?
  8. Osman Gazi Köprüsü mesafeyi ne kadar kısalttı?
  9. HGS sonradan ödenir mi?

Osmangazi köprüsünden HGS ile geçilir mi?

2020 yılından 2021 yılına geçerken Osmangazi Köprüsü geçiş ücretlerinde %.1 düzeyinde bir artış yaşanmıştır. ... Osmangazi Köprüsü geçişlerinde ödeme yapmak için OGS ve HGS sistemleri kullanılmaktadır.

Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ödeme nasıl yapılır?

OGS/HGS etiketiniz varsa girişte ve çıkışta OGS/HGS gişelerini kullanarak ödeme yapabilirsiniz. OGS/HGS etiketiniz yoksa; girişte NAKİT gişelerinden giriş yaparak, çıkışta mutlaka NAKİT gişesine giderek işleminizi sonuçlandırmanız gerekmektedir.

HGS yapıştırmaya gerek var mı?

Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir. Ancak farklı ücretli otoyol işletmeleri tarafından bariyerli giriş çıkışlarla da geçiş sağlanabilmektedir. ... 'den itibaren ücretli köprü ve otoyollardan geçişlerde KGS yerine HGS kullanılmaya başlanılmıştır.

Osmangazi Köprüsü kaç dakikada geçiliyor?

Proje. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi kapsamında, içinde Osman Gazi Köprüsü'nü içeren 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu yapılmaktadır. Sadece köprü kullanarak körfez geçişi 2 saatten 6 dakikaya, projenin tümü tamamlandığında ise ortalama 8 saat süren İstanbul-İzmir yolculuğu 3,5 saate düşmüştür.

Osman Gazi Köprüsünde kredi kartı geçerli mi?

Osmangazi Köprüsü'nde HGS ya da OGS ile geçiş sorunu yaşayan sürücülerin nakit ya da kredi kartıyla ödeme yapma imkanı sunuluyor. Ancak gişe memurlarının anında tahsilat yerine sonra ödeme seçeneğini sunmasına müsaade etmeden ödemenizi o anda yapmalısınız.

HGS plakaya göre mi?

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) Kartı, Türkiye'de kullandığınız otoyol ücretlerinin tahsil edildiği kartlardır. ... HGS kartları araç plakasına ek olarak ruhsat sahibinin T.C. Kimlik Numarasına da kayıtlı olduğu için araç satışı sonrası endişe kaynağı olabiliyor.

HGS etiketi nereye yapıştırılır?

HGS etiketleri genellikle aracın içerisinden dikiz aynasının biraz aşağısına yapıştırılıyor. HGS sistemleri dikiz aynası hizasını rahatlıkla okuyabiliyor ve HGS bakiyesini düşebiliyor.

Osman Gazi Köprüsü mesafeyi ne kadar kısalttı?

Osmangazi Köprüsü ve 12.6 kilometrelik Gebze-Altınova otoyolu, körfez geçişini 90 kilometreden 12 kilometreye düşürmekte. Yani 78 kilometre azaltıyor. Osmangazi Köprüsü'nün bir diğer alternatifi olan feribotla geçiş 45-60 dakika sürerken, köprüde bu süreyi 6 dakikaya indirmek mümkün.

HGS sonradan ödenir mi?

Serbest geçiş sistemlerinde sadece elektronik etiketlerden (HGS/OGS) tahsilat yapılabilmektedir. HGS/OGS etiket aboneliği olmayan araçların plaka fotoğrafı çekilerek, süresinde ödenmediğinde yasal takip sistemleri vasıtası ile ücret tahsilatı yapılmaktadır.