İŞKUR'dan işi bırakırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. İŞKUR'dan işi bırakırsa ne olur?
  2. Işkurdan işe girenler kaç ay çalışıyor?
  3. İŞKUR kursiyer devamsızlık hakkı kaç gün?
  4. Işbaşı eğitim programından kaç kez yararlanılır?
  5. İŞKUR kursiyer rapor parası verir mi?
  6. İŞKUR süresi kaç ay?
  7. Kursiyer maaşı ne zaman yatar?
  8. Işkur sürecinde rapor alınca maaş kesilir mi?
  9. Işkur çalışanlarının sigorta primi ödüyor mu?
  10. Kısa çalışma ödeneği kaç ay ödenecek?

İŞKUR'dan işi bırakırsa ne olur?

Sözleşmesinin feshedileceği gibi cezai yaptırımla da karşılaşacaktır. Sözleşmesi feshedilen kursiyerler; 12 ay süre boyunca yeni bir İşbaşı Eğitim Programına katılım gerçekleştiremeyecektir. Fesih tarihine kadar aldıkları kurs ücretini, yasal faizi ile birlikte İŞKUR'a geri ödeyeceklerdir.

Işkurdan işe girenler kaç ay çalışıyor?

İşbaşı Eğitim Programı veya İŞKUR eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.

İŞKUR kursiyer devamsızlık hakkı kaç gün?

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin 'u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır.

Işbaşı eğitim programından kaç kez yararlanılır?

Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.

İŞKUR kursiyer rapor parası verir mi?

Lakin İşkur'un düzenlediği programlara ve kurslara katılan bireyler için durum biraz farklıdır. Etkinliklere katılan bireylerin sigortaları farklı belgeler üzerinden düzenlenmektedir. Bu belgelerden yalnızca belge türü 1 olan kişiler rapor parası alabilmektedir. Diğer belgeler için rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.

İŞKUR süresi kaç ay?

TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017'de, 01.01.2018'den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.

Kursiyer maaşı ne zaman yatar?

İŞKUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATAR? İŞKUR eğitim programları kapsamında işe giren gençler, hak ediş tarihinden itibaren 30 gün içerisinde maaşlarını alabiliyorlar. Ancak maaşların net olarak yatırıldığı bir gün yok.

Işkur sürecinde rapor alınca maaş kesilir mi?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır. Bunun istisnası işverenin insiyatifi ile ödeme yapmasıdır.

Işkur çalışanlarının sigorta primi ödüyor mu?

Katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de karşılanmaktadır.

Kısa çalışma ödeneği kaç ay ödenecek?

Kısa çalışma ödeneği, işyerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde çalışılmayan süreler için, işçinin kendisine ve aylık olarak her ayın beşinde ödenir.