Araç muayenesi randevusu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Araç muayenesi randevusu nasıl alınır?
  2. Kaç TÜV istasyonu var?
  3. Genel muayene ve tespit muayenesi nedir?
  4. Araç muayene istasyonu kime ait?
  5. Araç genel muayene nedir?
  6. Tespit muayenesi ucretli mi?
  7. Araç Muayene ücretinin ne kadarı devletin?

Araç muayenesi randevusu nasıl alınır?

Randevularınızı yalnızca resmi internet sitemizden ve 88 88 numaralı çağrı merkezimizden alabilirsiniz. Bunun dışında TÜVTÜRK adını kullanarak ücretli randevu veren kurum ve kişilere itibar etmeyiniz.

Kaç TÜV istasyonu var?

2017 yılında operasyona başlayan 3 yeni istasyonla birlikte TÜVTÜRK 207 sabit, 76 gezici, 5 motosiklet ve 21 ilde faaliyet gösteren 16 gezici traktör istasyonuyla Türkiye'nin 81 ilinde hizmet vermektedir.

Genel muayene ve tespit muayenesi nedir?

Tespit muayenesi herhangi bir aracın bir takım işlemler gerçekleştirdikten sonra yapılan muayene olmaktadır. Araçta tadilat olduktan sonra tespit muayenesi yapılmaktadır.

Araç muayene istasyonu kime ait?

Ayrıca egzoz gazı emisyon ölçümü de yapmaktadır. TÜVTÜRK'ün sahibir bir kişi veya kurum değil, birden fazla kurum kuruluştan oluşan ortaklar tarafından işletilen bir kuruluştur. TÜVTÜRK'ün sahibi Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint'tir.

Araç genel muayene nedir?

Araç muayenesi nedir? Yapılması zorunlu mudur? Araçların muayenesi, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 34. maddesi gereğince zorunlu olan, trafiğe çıkan motorlu ya da motorsuz taşıtların yolcu ve trafik güvenliliğine uygun nitelikleri taşıyıp taşımadığının kontrol edilmesidir.

Tespit muayenesi ucretli mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen bu işlemler için istasyonlarımızda elektronik tespit belgesi düzenlenecek ve bu işlem için hiçbir ücret talep edilmeyecektir.

Araç Muayene ücretinin ne kadarı devletin?

Yapılan her muayeneden alınan bedelin önemli bir kısmı 20 yıl boyunca artan oranlarda devlet kasasına gelir olarak eklenecektir.2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 35. Maddesine göre son 10 yıllık işletim döneminde (2017-2027) araç muayene gelirlerinin %50'si devlete aktarılmaktadır.