Cunda Adası pazarı ne zaman?

İçindekiler:

  1. Cunda Adası pazarı ne zaman?
  2. Cunda ne alınır?
  3. Cunda da Ayvalık tostu nerede yenir?
  4. Cunda pazarı nerede kuruluyor?
  5. Ayvalık'tan ne hediye alınır?
  6. Ayvalık'ta Ayvalık tostu ne kadar?

Cunda Adası pazarı ne zaman?

Perşembe günleri kurulan, özellikle Fransız, Alman ve Yunanların büyük ilgi gösterdiği Ayvalık pazarı, her çeşit ürünün yer aldığı bir panayırı andırıyor. Pazar günleri kurulan ve oldukça rağbet gören Cunda pazarı ise sabah saatlerinde satışa başlayıp, öğleden sonra toplanıyor.

Cunda ne alınır?

Cunda Adası'nda bulunan pek çok mağaza ve dükkândan da hediyelik eşya, takı, süs eşyası ve tekstil ürünleri ile kıyafet bulabilirsiniz. Seramikten yapılmış hediyelik eşyalar ve figürler bulabilirsiniz. Zeytin, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu ve şarap gibi adaya özgü hediyelikler de alabilirsiniz.

Cunda da Ayvalık tostu nerede yenir?

Hacıoğlu Aşkın Tost Evi meşhur Ayvalık tostunu en iyi yapan yerlerden biridir.

Cunda pazarı nerede kuruluyor?

CUNDA SOKAKLARI Cumartesi günleri kurulan Cunda Pazarı ise adaya özgü otları, mandıra peynirleri ve yerel ürünleri ve hediyelik eşya seçenekleriyle görmeye değer. Ayrıca her Perşembe Ayvalık Merkez'de, her pazar da Armutlu'da kurulan pazarlardan da her şeyin en tazesine ulaşabilirsiniz.

Ayvalık'tan ne hediye alınır?

Beldeye özgü minik figürler, antika eşyalar ya da bazı otantik tekstil ürünleri satın alabilirsiniz. Ayvalık merkezdeki çarşıdan ya da Sarımsaklı ve Cunda merkezde kurulan çarşılardan el işi dokumalar, takılar ve eşyalar edinebilirsiniz. Ayvalık'ın yöresel kıyafetleri ile süslenmiş bebek figürleri alabilirsiniz.

Ayvalık'ta Ayvalık tostu ne kadar?

Ayvalık tostu derseniz kaşarla sucuk, salamla yapılan yeni versiyon verilir ki bu 7 TL civarında. Eğer tulum peynirli kasap sucuklu yani orijinalini isterseniz fiyatı 15 TL'ye çıkıyormuş diye duyduk.