Macar fiği fiyatları ne kadar?

İçindekiler:

  1. Macar fiği fiyatları ne kadar?
  2. 1 dönüme kaç kilo fiğ ekilir?
  3. Macar fiğ tohumu ne zaman ekilir?
  4. Macar fiğ dönüme kaç kilo verir?
  5. Fiğ tarlaya nasıl ekilir?
  6. Fiğ dekara kaç kg verir?
  7. Fiğ bitkisi ne işe yarar?
  8. Koyuna fiğ verilir mi?
  9. Fiğ hasadı ne zaman yapılır?
  10. Fiğ en çok hangi bölgede yetişir?
  11. Macar fiğ su ister mi?
  12. Macar fiği ekimi nasıl yapılır?
  13. Fiğ ekimi nasıl yapılır?
  14. Fiğ ne kadar zamanda yetişir?
  15. Macar fiği ne işe yarar?
  16. Yoncada kaç protein var?
  17. Koyun arpayı çok yerse ne olur?
  18. Fiğ yenir mi?
  19. Fiğ Tek yıllık mı?
  20. Fiğ otu nerelerde kullanılır?

Macar fiği fiyatları ne kadar?

Macar Fiğ Tohumu Fiyatları
  • 25 kg MACAR FİĞ- Arpa- TRİTİKALE Tohumu. n11.com. 195,,00 TL. Tümünü İncele. 50 kg MACAR FİĞ- Arpa- TRİTİKALE Tohumu.
  • 50 kg MACAR FİĞ- Arpa- TRİTİKALE Tohumu. n11.com. 390,,00 TL. Tümünü İncele. ...
  • 100 kg MACAR FİĞ- Arpa- TRİTİKALE Tohumu. n11.com. 1.000,00 TL. 1.000,00 TL. Tümünü İncele.

1 dönüme kaç kilo fiğ ekilir?

Mibzerle ekimde dekara 8-10 kg, serpme ekimde ise 12-15 kg/da tohum atılmalıdır. Ekim derinliği 3-4 cm kadardır.

Macar fiğ tohumu ne zaman ekilir?

EKİM ZAMANI VE ŞEKLİ Ekim zamanı sonbahar yağışlarından sonra ekim-kasım aylarıdır. İlkbahar ekiminde ise olabildiğince erken ekim yapılmalıdır. arpa gibi tek yıllık tahıllarla karışık yetiştirildiklerinde, atılacak tohum miktarı tahılın oranı ölçüsünde (½, 1/3, ¼) azaltılır. üretiminde fiğ tek ekilir.

Macar fiğ dönüme kaç kilo verir?

Macar fiğinden dekara 80-100 kg dane verimi alınır. Ot amacıyla saf olarak ekildiğinde kurak şartlarda 200-250kg; sulu şartlarda 400-500 kg kuru ot verimi vardır. Karışım halinde ekilirse ot verimi iki katına çıkar.

Fiğ tarlaya nasıl ekilir?

Toprağın kuruyup sertleşmemesi için kazayağı veya diskharrow ile toprak işlenir. Tırmık veya sürgü çekilerek tohum yatağı hazırlanır. Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir. Ekim serpme veya kombine hububat mibzeriyle yapılabilir.

Fiğ dekara kaç kg verir?

Hem tanesi hem de otu için yetiştirilir. Kıraç şartlarda dekara 250-300 kg, sulu şartlarda ise 400-500 kg kuru ot verimi üretir. Macar fiği son yıllarda ülkemizde ekimi hızla yayılan bir fiğ türüdür (Resim 2). Yerli fiğe göre daha yüksek ot verimine sahip olması ve soğuklara dayanıklı olması önemli avantajlarıdır.

Fiğ bitkisi ne işe yarar?

Fiğ, ot verimi yüksek olan ve elde edilen otun besin değeri iyi olan baklagil yem bitkisidir. ... Ülkemizde yetiştirilen fiğ bitkisi yeşil veya kuru ot elde etmek, tane yem elde etmek, yeşil gübre bitkisi olarak, mera bitkisi olarak ve silajlık bitki olarak kullanılır.

Koyuna fiğ verilir mi?

Gök, "Fiğ otu, hayvanlara az ve alıştırarak verilmeli. Özellikle küçükbaş hayvanlara bir anda fazla miktarda verilmesi, hazmedilmemesine ve zehir üretmesine neden olur. Bu tür zehirlenmelerin kesinlikle hayvanın etine zararı olmaz.

Fiğ hasadı ne zaman yapılır?

Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir. Ekim serpme veya kombine hububat mibzeriyle yapılabilir. Ekimden sonra merdane çekmek gerekir.

Fiğ en çok hangi bölgede yetişir?

Adi fiğ tarımının yaklaşık yarısı ülkemizde Orta kuzey bölgemizde yapılmaktadır. Bunu takiben Ege, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerimiz gelmektedir. Adi fiğ tarımının en az yapıldığı bölgemiz ise Güney Doğu Anadolu'dur.

Macar fiğ su ister mi?

Sahil kesimlerinde kışlık olarak yetiştirilmektedir. Fiğ tarımına en uygun topraklar iyi drenajlı, tınlı topraklardır. Su tutma kapasitesi iyi, orta ve ağır topraklarda fiğ tarımına uygundur.

Macar fiği ekimi nasıl yapılır?

Macar fiği ot üretimi için daha çok tahıllarla karışım halinde ekilir. Bunun için 6–8 kg fiğ tohumu 2–3 kg hububat tohumu (arpa, çavdar, yulaf) ile karıştırılarak ekilebilir. Macar fiğini hububat tohumu ile karıştırarak ektiğimizde hem Macar fiğinin da ha dik büyümesi sağlanır, hem de ot kalitesi ve verimi artar.

Fiğ ekimi nasıl yapılır?

Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir. Ekim serpme veya kombine hububat mibzeriyle yapılabilir. Ekimden sonra merdane çekmek gerekir. Böylece hem tohumun çimlenmesi çabuklaşmış, hem de kış zararı nispeten önlenmiş olur.

Fiğ ne kadar zamanda yetişir?

Fiğ, iklim koşullarına bağlı olmakla birlikte, Ekim başından Kasım sonuna kadar ekilebilir.

Macar fiği ne işe yarar?

Değerli çiftçilerimiz ; İlimizde Macar fiği kaba yem ihtiyacını karşılamak için besin ve protein değeri yüksek, çiftçiler tarafından kolaylıkla üretilebilen bir hayvan yemidir.Tarlayı nadasa bırakmak yerine Macar fiği ekerek de dinlendirmek mümkündür.

Yoncada kaç protein var?

Az yapraklı yoncanın ot değeri çok düşer. Kurutulmuş yonca otunda yaklaşık %17-18 oranında protein bulunur. Bu değer hayvan beslemesinde çok önemlidir. Yonca, kurutma işlemi haricinde silajlık olarak da değerlendirilebilir.

Koyun arpayı çok yerse ne olur?

Arpa, buğday, kepek ve fabrika yemi gibi yemler işkembede çok hızlı parçalanarak asitliğini artırırlar. Oluşan asit kana geçer ve kanın dengesini bozarak hayvanı hastalandırır. ... Birkaç saat içerisinde hayvanı ölüme götürebilir. Eğer yedirilen yem fazla değilse ve hayvan canlılığını muhafaza ediyorsa kurtarılabilir.

Fiğ yenir mi?

Protein yönün zengin olan ve baklagiller ailesine mensup olan fiğ bitkisinin fiğ tohumu kaynatılarak çay şeklinde tüketilmelidir. Ancak fiğ tohumu tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat edilmesi bu tohumun şifasından doğru şekilde fayda sağlanabilmesi adına çok büyük önem taşımaktadır.

Fiğ Tek yıllık mı?

Fiğ bitkisi yaklaşık 150 türü bulunan ve tek yıllık baklagil yem bitkisidir. ... Fiğ, ot verimi yüksek olan ve elde edilen otun besin değeri iyi olan baklagil yem bitkisidir. Fiğ türleri ülkemizde genellikle kaba yem elde etmek amacıyla yetiştirilmektedir.

Fiğ otu nerelerde kullanılır?

"Fiğ, ot verimliliği yüksek olan ve temin edilen otun besin değeri çok iyi olan baklagil yem bitkisi olarak karşımıza çıkar. Fiğ türleri, Türkiye'de çoğunlukla kaba yem elde etmek maksadıyla yetiştirilir.