Ameliyat sonrası dren ne kadar kalır?

İçindekiler:

  1. Ameliyat sonrası dren ne kadar kalır?
  2. Açık fıtık ameliyatı kaç günde iyileşir?
  3. Kasık fıtığı ameliyatında ağrı ne kadar sürer?
  4. Cerrahi dren ne zaman çıkarılır?
  5. Ameliyat sonrası neden Diren takılır?

Ameliyat sonrası dren ne kadar kalır?

Dren konmayan hastalar ortalama 1.81 günde, dren konan hastalar ortalama 2.04 günde taburcu oldu. Ameliyat sonrası komplikasyon ve mortalite saptanmadı. Tartışma Literatürde, rutin dren kullanımı önerilmemektedir.

Açık fıtık ameliyatı kaç günde iyileşir?

Ameliyat sonrası dönemde hastaların iyileşmesi fıtık nedeni, fıtığın büyüklüğü ve fıtık yerine bağlı olarak değişmektedir. Basit fıtıklarda hastalar ameliyattan bir gün sonra taburcu olabilirken, ilerlemiş fıtıklarda bu süre 3 ya da 4 güne kadar uzayabilmektedir.

Kasık fıtığı ameliyatında ağrı ne kadar sürer?

Ağrılı bir kasık fıtığı nedeniyle ameliyat olduğunuzda; ameliyatın ağrınızı hafifletmesini bekleyebilirsiniz. Ağrının geçmesi çoğu hasta için geçerlidir; ancak bazılarında kasık ağrısı ameliyattan sonra aylarca, hatta yıllarca sürebilir.

Cerrahi dren ne zaman çıkarılır?

BD sıvı drenajının seröz nitelikli ve günlük 100 cc altında olması üzerine, plastik dren ise hava drenajının kesilmesinden 48-72 saat sonra çıkarıldı.

Ameliyat sonrası neden Diren takılır?

Drenler hem tedavi edici hem de profilaktik amaçla kullanılmaktadır. En sık kullanım sebebi profilaktik amaçlı kan, lenfatik drenaj gibi sıvıların ve havanın cerrahi sonrası oluşacak boşluklarda birikimini önlemektir (4).