İdrarda kan gelince hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. İdrarda kan gelince hangi doktora gidilir?
  2. Erkek çocuğu neden kan işer?
  3. Böbrek kanamasına ne iyi gelir?
  4. Kırmızı idrar neyin belirtisi?
  5. Böbreklerde iltihap nasıl geçer?
  6. Kahverengi idrar neden olur?

İdrarda kan gelince hangi doktora gidilir?

Eğer idrar yolu enfeksiyonu teşhisi koyulmuş, idrar yolu enfeksiyonu ile ilgili şüpheleri olan ya da idrardan kan gelen hastalar hastanelerin üroloji polikliniğine başvurmaları gerekir.

Erkek çocuğu neden kan işer?

Çocuklarda hematüriye sebep olan durumların başında idrar yolu enfeksiyonu gelir. Ayrıca taş, idrar yollarının yapısal bozuklukları, genital bölge ya da böbrek ve idrar yollarının travma nedeni ile zarar görmesi de idrarda kan görülmesine neden olur.

Böbrek kanamasına ne iyi gelir?

Böbreklere ne iyi gelir: Böbreklere iyi gelen yiyecekler
  • Maydanoz. C vitamini başta olmak üzere içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde böbrek sağlığını olumlu yönde etkileyen maydanozu bol bol tüketebilirsiniz. ...
  • Kabak çekirdeği. ...
  • Kırmızı elma. ...
  • Bal kabağı ...
  • Isırgan otu. ...
  • Yoğurt. ...
  • Limon suyu. ...
  • Çörek otu yağı
BE

Kırmızı idrar neyin belirtisi?

laksatifler ve antibiyotikler de alımı halinde idrarda kırmızı renge neden olabilirler. Ancak bunun yanı sıra idrar yolu enfeksiyonları ile kötü ya da iyi huylu tümörler ve benign prostat hiperplazisi de idrarda kırmızı renk olmasına neden olur. Ayrıca böbreklerde ortaya çıkan kist ve taş da bu duruma etkendir.

Böbreklerde iltihap nasıl geçer?

Enfeksiyon hala mevcutsa, başka bir antibiyotik almak gerekir. Böbrek enfeksiyonunuz şiddetli ise, doktorunuz sizi hastaneye yatırabilir. Tedavi, kolunuzdaki bir damardan aldığınız antibiyotik ve sıvıları içerebilir (intravenöz olarak). Hastanede kalacağınız süre, böbrek enfeksiyonunun şiddetine bağlıdır.

Kahverengi idrar neden olur?

Koyu kahverengi idrar; baklagillerin aşırı tüketimi, sıtma ilaçları, bazı antibiyotikler, sinameki gibi müshiller ve kas gevşetici ilaçların kullanımı gibi durumlarda ortaya çıkar. Koyu mor idrar ise genetik bir hastalık olan “porfiri” belirtisidir.