Kediler hamile olunca ne yapar?

İçindekiler:

  1. Kediler hamile olunca ne yapar?
  2. Kedinin hamileliği nasıl hesaplanır?
  3. Bir kedi ne zaman doğurur?
  4. Dişi kedi kaç günde hamile kalır?
  5. Kedilerde hamilelik belirtileri nelerdir?
  6. Kedi hamilelik testi nasıl yapılır?
  7. Kediler hamile olduğumuzu anlar mi?

Kediler hamile olunca ne yapar?

Bir diğer erken belirti, kedinizin meme uçlarının şişerek daha koyu, kırmızı bir renk alması olacaktır. Gebe bir kedi aynı zamanda daha fazla yiyecek ve muhtemelen 'sabah rahatsızlığı' belirtileri gösterecektir. Beş hafta sonra kedinizin şişen karnı belirginleşecek ve doğum yapıncaya kadar büyümeye devam edecektir.

Kedinin hamileliği nasıl hesaplanır?

Kedilerin hamilelik süresi 8-9 hafta arasındadır. Fakat bu süre yaklaşık olarak söylenen bir süredir. Uzmanlara göre ise ortalama kedilerde gebelik süresi 52 gün ile 72 gün arasındadır ve bu süre cinslerine göre farklılık gösterebilir.

Bir kedi ne zaman doğurur?

Kediler yaklaşık olarak 6 ila 9 ay arasında cinsel olgunluğa ulaşmaktadır. Tabii bu durum bazı zamanlar daha erken ya da daha geç yaşanabilmektedir. Dillerde hamilelik süresi ise 58 ile 65 gün arasında değişkenlik göstermektedir. Yani genel olarak 2 ay içerisinde kediler doğum gerçekleştirir.

Dişi kedi kaç günde hamile kalır?

Dişi kediler ortama 2 ay hamile kalır. Yani, hamilelik süresi 57- 67 gün arası olan kedilerin çoğunlukla hamilelik dönemi ortalama 63 gün sürer. Bir batında doğan ortalama yavru sayısı 2 ila 5 arasındadır. Cins kedilerde doğum genellikle tekir kedilere oranla daha zor geçebilir.

Kedilerde hamilelik belirtileri nelerdir?

Kedinizin hamile olduğunu anlamanın ilk yolu meme uçlarının koyu pembe bir renge bürünmesidir. Ayrıca kedinizin artan iştahı da erken dönemde hamileliği anlama da önemli bir belirtidir. Kediniz karnına dokunmanıza asla izin vermiyorsa da büyük ihtimalle hamiledir.

Kedi hamilelik testi nasıl yapılır?

Bu kapsamda kedilerde gebelik testi yapılabilir. 6. gün gibi erken bir süreçte progesteron hormon seviyesi ölçülerek, 20. günün ardından relaksin hormon seviyesi belirlenerek kesin sonuçlar elde edilebilir. Ek olarak ultrason ve radyolojik değerlendirmeler ile birlikte de hamilelik anlaşılabilir.

Kediler hamile olduğumuzu anlar mi?

Kediler anne karnındaki bebeği daha anne dahi hissetmiyorken hissedebilir ve onunla iletişim kurabilirler.