Ordu Perşembe Yaylası pazarı hangi gün?

İçindekiler:

  1. Ordu Perşembe Yaylası pazarı hangi gün?
  2. Ordu Aybastı Perşembe Yaylası Şenlikleri ne zaman?
  3. Ordu Perşembe yaylasında ne yapılır?
  4. Perşembe Yaylası Neyi Meşhur?
  5. Ordu Perşembe Yaylası Nerede?
  6. Ordu Aybastı pazarı hangi gün?
  7. Ordu Perşembe de ne yenir?
  8. Erbaa Ordu Perşembe Yaylası kaç km?
  9. Ordu Aybastı Perşembe Yaylası arası kaç km?
  10. Aybastı Perşembe Yaylası nereye bağlı?
  11. Aybastı Perşembe Yaylası arası kaç km?
  12. Aybasti ne zaman ilçe oldu?
  13. Ordu'da akşam yemeği nerede yenir?
  14. Ordunun meşhur yemekleri nelerdir?
  15. Perşembe yaylasına nasıl gidebilirim?
  16. Aybastı Perşembe yaylasına nasıl gidilir?
  17. Aybastı ya neden Aybastı denir?
  18. Aybasti ismi nereden gelir?
  19. Ordu'da döner nerede yenir?
  20. Ordu'da en güzel pide nerede yenir?

Ordu Perşembe Yaylası pazarı hangi gün?

Perşembe Yaylasında her yıl Perşembe günü kurulan semt pazarı bu sezon ilk pazarını açtı.

Ordu Aybastı Perşembe Yaylası Şenlikleri ne zaman?

Perşembe Yaylası şenlikleri her yıl Temmuz ayının son haftasında yapılan büyük bir organizasyondur. Bu organizasyonu ilçe kaymakamının başkanlığında, ilçe belediye başkanlığı ve diğer kamu kuruluşları gerçekleştirmektedir.

Ordu Perşembe yaylasında ne yapılır?

Perşembe Yaylası - Ordu Her yıl Temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır. Şenliklerde çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler,güreş müsabakaları, at yarışları vb. etkinlikler düzenlenmektedir. Yayla yolunun büyük kısmı asfalt, kalanı stabilize yoldur.

Perşembe Yaylası Neyi Meşhur?

Aybastı ilçesinde menderesleri ile ünlü 1500 rakımlı Perşembe Yaylası da her mevsim farklı doğal güzellikleriyle dikkati çekiyor. Çimlerle kaplı yaylada mendereslerin aralarında otlayan hayvanların oluşturduğu manzara hayranlık uyandırıyor.

Ordu Perşembe Yaylası Nerede?

Perşembe Yaylası Aybastı ilçesine tam olarak 17 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Perşembe yaylası tam olarak 1500 rakımlı bir yayladır. Özellikle yaz aylarında en çok ziyaret edilen yaylalardan bir tanesi olarak bilinir. Perşembe yaylası içerisinde yemyeşil bir bitki örtüsü hakimdir.

Ordu Aybastı pazarı hangi gün?

Sahilden 52 km uzakta bulunan Aybastı, 21 mahalleden oluşur. Köylerde ilkbahar, yaz mevsimlerinde hareketlilik vardır. İlçe merkezinde her gün canlılık vardır. Cumartesi günleri pazar kurulur.

Ordu Perşembe de ne yenir?

Yöresel otlar, mısırlar ve tereyağı olan Ordu yemekleri iştah açan lezzette....Ordu'nun en beğenilen ve meşhur yemeklerinin isimleri ise şöyledir:
  • Taze Bezelye Kayganası
  • Soslu Patlıcan.
  • Pazı Mücveri.
  • Kabak Kayganası
  • Mısırlı Yarmalı Aş
  • Kabak Kavurması
  • Sakarca Mıhlaması
  • Pancar Diblesi.
Daha fazla öğe...

Erbaa Ordu Perşembe Yaylası kaç km?

Perşembe Yaylası, Aybastı ile Erbaa arası 103 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 2 saat 4 dakika sürecektir. Uçak ile seyahat etmeyi planlıyorsanız, 70 Km olan yolculuğu yaklaşık olarak 35 dakika sürede tamamlayabilirsiniz. Dizel bir araç bu mesafede ortalama 5.67 Lt, benzinli bir araç ise 8.24 Lt yakıt tüketir.

Ordu Aybastı Perşembe Yaylası arası kaç km?

Ordu'nun Aybastı ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunan bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası, yaz mevsiminde yeşile bürünen doğası ve birbirinden ilginç menderesleriyle yeni turizm sezonunda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Aybastı Perşembe Yaylası nereye bağlı?

Perşembe Yaylası Karadeniz'in en güzel yaylalarından bir tanesidir. Perşembe Yaylası Nerede? Perşembe Yaylası Ordu ilimizde yer almaktadır. Ordu'nun Aybastı ilçesinde bulunur.

Aybastı Perşembe Yaylası arası kaç km?

Ulaşım: Ordu'ya 124 km. mesafededir. (Ordu - Fatsa 56 km., Fatsa-Aybastı 50 Km., Aybastı - Perşembe yaylası 18 km.) Ulaşım asfalt yolla sağlanmaktadır.

Aybasti ne zaman ilçe oldu?

Bugünkü Merkez Camii o yıllarda yapılmıştır. İlçemiz 1945 yılında ilçe olan Gölköy'e bağlı bir nahiye olarak kurulmuştur. İlçemizin ilçe olması 27 Haziran 1957 tarih ve 9644 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan 7033 Sayılı Kanunla kararlaştırılmış olup, 01.04.1959 'da ilçe olmuştur.

Ordu'da akşam yemeği nerede yenir?

Ordu'da Ne Yenir? En Meşhur 10 Leziz Mekan
  • Akamoy Boztepe Restoran.
  • Kervansaray Lokantası
  • Meşhur Pide.
  • Vonalı Celal.
  • Aktaşlar Restoran.
  • Fadik Ana'nın Ocağı
  • Tepe Restoran.
  • Derin Balık.
Daha fazla öğe...

Ordunun meşhur yemekleri nelerdir?

Fındık çorbası, akkuş fasulyesi, melocan kavurması, galdirik kavurması, içli tava, yağlı pide, mısır unu yağlaşı, yalıköy köftesi, kabak muhallebisi, mantar kavurması, fındık tirmidi, patates muhlaması, patates kayganası, bileki ekmeği, Ordu tostu, Ordu simidi ve daha birçok lezzet, şehir ziyareti sırasında denenmeye ...

Perşembe yaylasına nasıl gidebilirim?

Ordu merkezde bulunan tur şirketleri ile anlaşarak Perşembe yaylasına doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda tur şirketlerini tercih etmek istemiyorsanız merkeze geldikten sonra burada ki otobüsleri, midibüsleri ve minibüsleri tercih edebilirsiniz.

Aybastı Perşembe yaylasına nasıl gidilir?

Ordu merkezde bulunan tur şirketleri ile anlaşarak Perşembe yaylasına doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda tur şirketlerini tercih etmek istemiyorsanız merkeze geldikten sonra burada ki otobüsleri, midibüsleri ve minibüsleri tercih edebilirsiniz.

Aybastı ya neden Aybastı denir?

Karanlık bir gecede savaş yapılırken dolunay bulutların arasından sıyrılır ve birden bire ortalığı aydınlatır. Savaşanların işleri kolaylaşır ve bölge zapt edilir. Fatihler konuyu anlatırken “Aybastı” olarak söz ederler ve bölge bu olaydan sonra Aybastı olarak anılmaya başlar.

Aybasti ismi nereden gelir?

AYBASTI İSMİ NEREDEN GELİYOR DİYE SORULDUĞUNDA BİR CEVABINIZ OLSUN DİYE BU YAZI...... ... Söylencelerden birisine göre, yörenin fethi sırasında karanlık bir gecede ayın bulutların arasından birden çıkarak ortalığı aydınlatması sonucunda işi kolaylaşan Türkler “Aybastı” demişler, yöreye bu nedenle Aybastı adı verilmiştir.

Ordu'da döner nerede yenir?

Özellik
Mesafe
Osmanlı Döner İskender, Şarkiye Hacı Mustafa Katırcıoğlu Sokak, 1 Şarkiye, Ordu Merkez, Ordu 4. reyting-
Katık Döner, Yeni 308. Sokak, 7 Yeni, Ordu Merkez, Ordu 4. reyting-
Ordu Kervansaray Lokantası, Şarkiye Kazım Karabekir Caddesi, 1 Şarkiye, Ordu Merkez, Ordu 4.1 puan 73 reyting-
47 satır daha

Ordu'da en güzel pide nerede yenir?

Ordu'da Pide şehrin en iyi restoranlarından Ordu sahilinde denize nazır konumlandırılmış Aktaşlar Restaurant'ta yenir. Aktaşlar'da pide öncesi yöresel Kara Lahana Çorbası, Turşu Kavurma, Etli Lahana Sarma ve Fırında Kaşarlı Mantar Dolma da paylaşımlı olarak denenmelidir.