E-arşiv iptali nasil olur?

İçindekiler:

  1. E-arşiv iptali nasil olur?
  2. E arşiv fatura iptali nasıl yapılır Zirve?
  3. E-arşiv fatura silinir mi?
  4. E-arşiv fatura iptal aşamasında ne demek?
  5. E-arşiv fatura yanlış kesilirse ne olur?
  6. E SMMM makbuzu iptal edilir mi?
  7. E serbest meslek makbuzu iptal edilebilir mi?
  8. E-Arşiv fatura karşı tarafa nasıl gönderilir?
  9. E-Arşiv fatura e fatura yerine geçer mi?
  10. ETTN numarası ne demek?

E-arşiv iptali nasil olur?

Başarılı bir şekilde gönderilmiş ve imzalandı statüsündeki e-Arşiv faturalarınız iptal edilebilmektedir. Kullanmış olduğunuz muhasebe programı üzerinde ilgili faturanın üzerinde sağ tıklayarak iptal et dedikten sonra oluşan e-Arşiv iptal faturanızı conenctten hazırla-paketle-gönder diyerek göndermeniz gerekmektedir.

E arşiv fatura iptali nasıl yapılır Zirve?

CEVAP : Fatura modülünden ilgili fatura seçilir, sağ tıklanır “E-arşiv iptal olarak işaretle” yapılır. Fatura rengi siyah iken; iptal işaretlendiğinde rengi mavi olacaktır.

E-arşiv fatura silinir mi?

E-Arşiv faturanız silinmiş olacaktır. e-Fatura ve e-arşiv fatura, tıpkı tüm ticari faturalar gibi gönderildikten 7 gün sonra iptal edilebilir. Dolayısıyla alıcının da e-fatura ya da e-arşiv faturayı, faturanın resmileştiği tarihten itibaren 7 gün içinde reddetme hakkı saklıdır.

E-arşiv fatura iptal aşamasında ne demek?

Gönderici tarafından oluşturulan bu belge, alıcı tarafa iptal talebi olarak gönderilir. Sonrasında alıcının iptal talebini onaylanması beklenir. Alıcının iptal talebini onaylaması durumunda e-Fatura iptal edilmiş olur. E-faturanın iptal edilip edilmediği e-Fatura İptal Portalı üzerinden görülebilir.

E-arşiv fatura yanlış kesilirse ne olur?

Hatalı E-Arşiv Faturalar İptal Edilebilir Mi? E-Arşiv faturalar eğer hatalı oluşturulduğu düşünülüyorsa bu faturalar iptal edilebilir. Yeni düzenlenen e-arşiv faturalarda olduğu gibi iptal edilen e-arşiv faturalar Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) rapor edilir.

E SMMM makbuzu iptal edilir mi?

Serbest Meslek Makbuzunun iptal edilebilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafında doğrudan yapılacak bir iptal işlemi yoktur. ... e-SMM makbuzları, muhasebeci tarafından beyan esasına dayanır. Bu nedenle birlikte çalıştığın muhasebecinin beyan etmediği e-SMM makbuzu kesilmemiş sayılır.

E serbest meslek makbuzu iptal edilebilir mi?

Serbest meslek makbuzlarının kesilmesinin ardından iptal edilmesi gereken durumlarda Gelir İdaresi Başkanlığının yaptığı direkt bir iptal işlemi yoktur. Serbest meslek makbuzu ya da e-SMM iptali halinde dönem içerisinde kesilen makbuzların iptali işlemi sistem içerisinden sağlanabilmektedir.

E-Arşiv fatura karşı tarafa nasıl gönderilir?

Düzenlediğiniz E-Arşiv Faturaları müşterilerinize nasıl teslim edeceksiniz ? E-Arşiv Faturayı onayladıktan sonra PDF formatında indirebilir, müşterinize e-mail olarak, çıktı alarak, cep telefonuna sms veya whatsapp'tan dahi gönderebilirsiniz. Böylece faturanızı çok hızlı bir şekilde karşı tarafa ulaştırmış olacaksınız.

E-Arşiv fatura e fatura yerine geçer mi?

Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura'ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.

ETTN numarası ne demek?

ETTN ifadesinin açılımı "Evrensel Tekil Tanımlama Numarası" olarak bilinmektedir. Bu alanın e-faturalarda bulunma zorunluluğu vardır. Bu numarayı fatura düzenleyen kişi oluşturamaz. İlgili sistem tarafından bu numara kendiliğinden verilir.