Bebeğin göbek bağı ne zaman düşer?

İçindekiler:

  1. Bebeğin göbek bağı ne zaman düşer?
  2. Göbek granülom nedir?
  3. Göbek bağı neden kanar?
  4. Göbek bağı enfeksiyonu neden olur?

Bebeğin göbek bağı ne zaman düşer?

Göbek bağı, doğumdan sornaki 5-15 gün civarında düşer. Ancak bebeğin göbek bağı daha erken veya geç düşebilir. Göbeğin zamanından erken düşmesi kanama veya enfeksiyon gibi sorunlara yol açabiliyor.

Göbek granülom nedir?

Göbek granülomu göbek kordonu düştükten veya göbekten ayrıldıktan sonra göbekte kalan kırmızı-pembe parlak yuvarlak doku parçasıdır. Nedeni tam olarak belli olmamakla birlikte göbek sulantıkordunu bakımının iyi olmadığını göstermez.

Göbek bağı neden kanar?

Uzmanlara göre göbek bağı düştükten sonra kanmanın nedeni olarak göbek bağındaki kanamanın pıhtılaşmaması veya K vitamini eksikliğinden meydana geldiği düşünülmektedir. Göbek bağında oluşan bu kanama sızıntı şeklinde meydana gelir ve tıbbi yardım almadan kendiliğinden durabilir.

Göbek bağı enfeksiyonu neden olur?

Yenidoğan döneminde görülen göbek deliği iltihabının en başlıca sebebi göbek bağı bakımının kötü yapılması ve göbek bağı düştükten sonra hijyen kurallarına dikkat edilmemesidir. Bu dikkatsizlik sonucu bakteriler (genellikle S. aureus veya E. coli) göbek deliğinde enfeksiyon oluşmasına sebep olur.