Fayda kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Fayda kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Fayda yarar eş anlamlı mıdır zıt anlamlı mıdır?
  3. Ne Fayda eş anlamlısı?
  4. Zıt anlamlısı nedir faydalı?
  5. Cimrinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  6. Ihtiyar yaşlı zıt anlamlı mı?
  7. Soru kelimesinin eş anlamlısı nedir zıt anlamlısı?
  8. Soru cevap karşıt mı?
  9. Fayda zarar eş mi zıt mı?
  10. Giriş çıkış eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  11. Cömert cimri eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Fayda kelimesinin eş anlamlısı ve zıt anlamlısı nedir?

Fayda nedir sorusunun cevabı yarardır. Fayda kelimesinin bir tane zıt anlamı bulunuyor. Fayda kelimesinin zıt anlamı zarardır.

Fayda yarar eş anlamlı mıdır zıt anlamlı mıdır?

Yarar kelimesinin zıt anlamını zarar kelimesi oluşturur. ... Yarar kelimesinin eş anlamlı kelimesini de fayda sözcüğü oluşturmaktadır. Yani zarar kelimesi hem faydanın hem de yararın zıt anlamlısı olmaktadır.

Ne Fayda eş anlamlısı?

Fayda kelimesinin eş anlamlısı yarar kelimesidir.

Zıt anlamlısı nedir faydalı?

Fayda kelimesinin zıt anlamı zarardır.

Cimrinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Bunlar; bitli, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, mıhsıçtı, nekes, pinti, sıkı, varyemez. Bu kelimelerin hepsi, birbiri yerine kullanılabilir. Cimri kelimesinin birçok zıt anlamlısı da bulunmaktadır. En sık kullanılanları, cömert ve eli açıktır.

Ihtiyar yaşlı zıt anlamlı mı?

Yaşlı kelimesi, yaşı ilerlemiş ve kocamış olan aynı zamanda ihtiyar kimse anlamında kullanılan bir sözcüktür. ... Bu kapsamda yaşlının zıt anlamı olan kelimeler iki tane olup bunlar; genç ve bebe kelimeleridir.

Soru kelimesinin eş anlamlısı nedir zıt anlamlısı?

Soru Kelimesinin Eş Anlamlısı Soru kelimesinin bilinen ve en sık kullanılan eş anlamlısı 'sual' kelimesidir. Sual kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Soru kelimesi kullanılarak kurulacak bir cümlede, sual kelimesi de rahatlıkla kullanılabilir. Zıt anlamlısı bulunmamaktadır.

Soru cevap karşıt mı?

Soru ve sual kelimeleri aynı anlamı taşır. Bu iki kelime de cevap kelimesine karşıt anlam olarak kullanılabilir. Soru ve sual kelimeleri cevap kelimesinin zıt anlamlarıdır.

Fayda zarar eş mi zıt mı?

Zarar kelimesinin bir tane zıt anlamı bulunur. Zarar kelimesi, olumsuz durumların ifade edilmesi için kullanılırken zıt anlamlısı, olumlu durumların ifade edilmesi için kullanılır. Zarar kelimesinin zıt anlamı ise faydadır. Zarar ile fayda kelimeleri birbirinin zıt anlamlısı olarak ifade edilmiştir.

Giriş çıkış eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Girişin Zıt Anlamı Olan Kelimeler Nelerdir? Girişin karşıt anlamı olan kelime çıkış kelimesidir.

Cömert cimri eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Birden fazla zıt anlamı olan cimri kelimesinin zıt anlamlı olan kelimeleri şu şekildedir: - Cömert, eli açık, bonkör, selek, eli selek, müsrif, savurgan. Cimri kelimesi cümle içerisinde sıfat hali ile kullanılmaktadır.