Şirince de nereye gidilir?

İçindekiler:

  1. Şirince de nereye gidilir?
  2. Şirince neyi ile meşhur?
  3. Şirincede nerede denize girilir?
  4. Izmir Şirince Nerede Kalınır?
  5. Şirince Köyü yolu nasıl?
  6. Şirince köyü nasıl bir yer?
  7. Şirince de ne alınır?
  8. Izmir Şirince nasıl bir yer?
  9. Izmir Şirince ye nasıl gidilir?
  10. Şirince köyü neden önemli?
  11. Şirince den Kuşadası'na nasıl gidilir?
  12. Şirince ye ne zaman gidilir?
  13. Aliağa'da denize girilir mi?
  14. Türkiye'de en sıcak deniz suyu neresi?
  15. Şirince dolmuşları nereden kalkıyor?
  16. Selçuk Izbandan Şirinceye nasıl gidilir?
  17. Şirincenin Eski adı çirkince mi?
  18. Şirince Rum köyü mü?

Şirince de nereye gidilir?

Gezilecek Yerler
  • Hodri Meydan Tepe.
  • St. John Baptist Kilisesi.
  • Tiyatro Medresesi.
  • Nesin Matematik Köyü
  • Aziz Dimitrios Kilisesi.
  • KEY MUSEUM Torbalı
  • Efes Antik Kenti.

Şirince neyi ile meşhur?

Şirince'nin en güzel özelliklerinden birisi üzüm üretiminde özel bir başarı gösteriyor olması. Bu durum Şirince'de birbirinden lezzetli asırlık şarapların üretilmesini sağlamıştır. Eğer el yapımı şaraplara ilginiz varsa, meyveli Şirince şarabı çeşitlerini deneyebilirsiniz.

Şirincede nerede denize girilir?

Efes ve Selçuk Şirince'ye çok yakın ve çeşitli macera aktivitelerine uygun bölgeler… Efes Havaalanı'nda paraşütle atlama eğitimi veriliyor. 11 km'lik kumsalıyla Türkiye'nin ikinci büyük sahili olan Pamucak sahilinden denize girebilirsiniz. Pamucak sahili, Selçuk'a 9 km, antik Efes kentine 6 km uzaklıktadır.

Izmir Şirince Nerede Kalınır?

Şirince Lüks Otel ve Konak Tavsiyeleri
  • Salkım Konakları ...
  • Güllü Konakları ...
  • Nişanyan Evleri. ...
  • Natureland Efes Pension. ...
  • Zeytinli Konak Şirince. ...
  • Begonvil Pansiyon Şirince. ...
  • Şirince Doğadaki Evler. ...
  • Deniss Pansiyon Şirince.
Daha fazla öğe...

Şirince Köyü yolu nasıl?

Selçuk'a sekiz kilometre bir mesafede yer alan köye özel aracınızla gelmeyi düşünüyorsanız İzmir - Aydın otobanından Selçuk tabelasını takip ederek oradan da Şirince ayrımına girmeniz gerekiyor. Köy vadi tepesinde olduğu için yaklaşık on beş dakika kadar boyunca virajlı bir yol gitmeniz gerekiyor.

Şirince köyü nasıl bir yer?

Şirince hakkında: İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı bir yerleşim olan Şirince, Ege Bölgesi'ndeki en güzel köylerden biridir. ... İzmir'e 83 kilometre; Selçuk ilçe merkezine ise 8 kilometre mesafede bulunan köy, Efes Antik Kenti'ne yakınlığı dolayısıyla da sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Şirince de ne alınır?

Bunların başında ise ünü artık dünyaya yayılan, özel üretim yabanmersini, şeftali, karadut gibi birçok çeşidi bulunan Şirince şarapları var. Şirince merkezde kurulan, yöre halkının ürünlerini sergilediği pazardan ise değişik aromalı sabunlardan, özellikle de zeytinyağı ve defne sabunundan satın alabilirsiniz.

Izmir Şirince nasıl bir yer?

Şirince hakkında: İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı bir yerleşim olan Şirince, Ege Bölgesi'ndeki en güzel köylerden biridir. ... Ziyaret için en uygun zaman: Şirince, sahip olduğu iklim itibariyle her mevsim ziyaret edilebilir bir yerdir. Lakin köyün en güzel ve en popüler dönemleri bahar ve yaz aylarına denk gelmektedir.

Izmir Şirince ye nasıl gidilir?

Şirince'ye ulaşmak için otobüs, özel araç, tren, dolmuş gibi seçenekler kullanılabiliyor. İzmir'den Şirince'ye İzban ile ulaşım Şirince'ye en hızlı ve ekonomik ulaşım yöntemlerinden biri. Yapmanız gereken İzban istasyonlarını kullanarak Tepeköy'e kadar gelip, Tepeköy İstasyonu'ndan Selçuk yönüne aktarma yapmak.

Şirince köyü neden önemli?

Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle adını dünyaya duyuran İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, yılda 1,5 milyon ziyaretçi sayısı ve Uzakdoğulu misafirleriyle önemli turizm merkezlerini geride bıraktı. ... Öyle ki Şirince'yi son dönemde yıllık ortalama 1,5 milyon kişi ziyaret etmeye başladı.

Şirince den Kuşadası'na nasıl gidilir?

Kuşadası'ndan Şirince'ye gitmek için Kuşadası – Selçuk minibüslerine binmeniz ve sonra Selçuk Otogarı'ndan Şirince dolmuşlarına binmeniz gerekir. Özel aracınızla gitmek için Kuşadası – Selçuk karayolunu takip etmeniz ve sonra Selçuk ilçe merkezinden Şirince yoluna sapmanız gerekir. Şirince Köyü'ne ulaşım kolaydır.

Şirince ye ne zaman gidilir?

Bunlar dışında köye çok yakın olan Efes Antik Kenti'ni, Meryem Ana Kilisesi, Hadrian Tapınağı ve Selçuk Kalesi'ni de gezip görebilirsiniz. Şirince'de Akdeniz iklimi hakim olmasından dolayı kışları ılık ve yağışlı, yazları ise kurak ve sıcak geçer. Bu nedenle kış aylarında da güzel Şirince'yi ziyaret edebilirsiniz.

Aliağa'da denize girilir mi?

Aliağa'da Yalı mevkiinde bulunan Aliağa Polis Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta yer almaktadır. Özel araba ile ulaşım, ortalama 10-12 dakika sürmektedir. ... Kumlu bir plaja, tertemiz, sakin ve sığı bir denize sahip olan Aliağa Polis Plajı'nda denize giriş ücreti kişi başı 10 TL'dir.

Türkiye'de en sıcak deniz suyu neresi?

Serinlemek için girilen deniz suyu sıcaklığı Bodrum'da 24.7, Antalya 29.6, Yalova 26.3, Çanakkale 24, Giresun 26.2, İnebolu ise 24.3 derece olarak ölçülürken Doğu Akdeniz'de artıyor. İskenderun körfezi 31 derece ile en yüksek deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü merkez olarak dikkat çekti.

Şirince dolmuşları nereden kalkıyor?

Selçuk ilçe merkezinde bulunan otogardan Şirince'ye her 20 dakikada bir dolmuş kalkıyor. Ortalama 25 dakika süren yolculuk için Selçuk'tan ilk araç 07.20'de. Şirince'den Selçuk yönüne ise 07.40 ile 19.00 saatleri arasında dolmuş bulmak mümkün.

Selçuk Izbandan Şirinceye nasıl gidilir?

Yapmanız gereken İzban istasyonlarını kullanarak Tepeköy'e kadar gelip, Tepeköy İstasyonu'ndan Selçuk yönüne aktarma yapmak. İzmir'den Şirince'ye trenle ulaşım için Basmane Tren Garı'ndan, Denizli yönüne giden tren ile Selçuk İstasyonun da inip Selçuk merkezde bulunan dolmuşları kullanabilirsiniz.

Şirincenin Eski adı çirkince mi?

Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet'in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince şeklinde resmîleştirilmiştir.

Şirince Rum köyü mü?

Yüzyıllar önce 1.800 olan nüfuslu bir Rum köyü olan Şirince Köyü'ne, mübadele ile birlikte Rumelili Türkler yerleşilmiş. ... Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, dönemin İzmir valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince şeklinde resmileştirilmiştir.