Norvasc hangi grup tansiyon ilacıdır?

İçindekiler:

  1. Norvasc hangi grup tansiyon ilacıdır?
  2. Yüksek tansiyon hastası kan sulandırıcı kullanabilir mi?
  3. Tansiyon ilaçlarının yan etkileri var mı?
  4. Tansiyon ilaci kabiz yapar mi?
  5. Norvasc ne zaman etki eder?
  6. Tansiyon ilacı sabah mı akşam mı?

Norvasc hangi grup tansiyon ilacıdır?

Kalsiyum antagonistleri olarak bilinen ilaç grubuna dahildir. NORVASC 20, 30 ve 90 tabletlik blister ambalajda bulunur. NORVASC yüksek kan basıncının (hipertansiyon) veya angina adı verilen belirli tip göğüs ağrısının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Yüksek tansiyon hastası kan sulandırıcı kullanabilir mi?

Kan sulandırıcı ilaçlar yüksek tansiyonlu hastalarda bazen hayati sonuçlar doğurabilir. Kan sulandırıcıların damar hastalıkları açısından faydası olduğu kadar, yüksek tansiyon hastalarına zararları olabiliyor. Bundan dolayı en önemli kural, doktorunuz tavsiyelerine uymak ve asla bilinçsizce bu ilaçları tüketmemektir.

Tansiyon ilaçlarının yan etkileri var mı?

Her ilaç gibi tansiyon ilaçlarının da yan etkisi vardır. Ancak bu yan etkiler çoğu zaman hastanın hayatını tehdit etmez, basit bazı tedbirlerle giderilebilir. Yani genel olarak oldukça emin ilaçlardır. Belli başlı yan etkileri, baş ağrısı, halsizlik, öksürük, bacaklarda şişme ve nadiren kaşıntı yapmalarıdır.

Tansiyon ilaci kabiz yapar mi?

Kabızlık başlı başına bir sorundur. Sıklıkla tansiyon tedavisinde kullandığımız verapamil grubu ilaçlar bu ilaçların başında gelir. Kabızlığınız varsa ve ilaç kullandıktan sonra daha da artıyorsa kullandığınız ilaca bağlı olabileceğini düşünmeliyiz. * Halsizlik: Ya direkt ya da endirekt etki ile halsizlik yaparlar.

Norvasc ne zaman etki eder?

Kan basıncını 5-10 dk da düşürür, 30-60 dk'da pik yapar ve etkisi 6 saat kadar sürer.

Tansiyon ilacı sabah mı akşam mı?

Tansiyon ilaçlarının kullanılma saatleri çok önemlidir. Kanı pıhtılaştırıcı ve kalp krizine neden olucu etkisi yüzünden tansiyon ilaçlarını sabah saatlerinde; özellikle kalkar kalkmaz aç karnına almak gerekir.