Tentürdiyot ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Tentürdiyot ne işe yarar?
  2. Batikon mikrop öldürür mü?
  3. Batikon cilde zarar verir mi?
  4. Batikon iyot içerir mi?
  5. Betaseptik ne işe yarar?
  6. Crystalın antiseptik nasıl kullanılır?

Tentürdiyot ne işe yarar?

Tentürdiyot, yaraların nikotik ve bakteriyel cilt enfeksiyonlarının antisepsisinde, yaraların mikrop kapmasının önüne geçmek için sürülen iyotlu tentür. Tentürdiyot, deride mevcut bakterilerin ™.88'ni azaltır. Derinin dezenfeksiyonundan sonra yaklaşık 4 saat 40 dakika süre ile asepsisini sağlar.

Batikon mikrop öldürür mü?

Yaranın temizlenmesine ve mikroplardan arınmasına yardımcı olurlar. En çok kullanılan solüsyonlar: Batikon: Çok geniş bir kullanım alanına sahip olan batikon, en çok tercih edilen antiseptik solüsyondur.

Batikon cilde zarar verir mi?

Antiseptiklerin yan etkileri ve zararları Baticon nadir de olsa yanlış kullanıldığında ya da alerjik reaksiyon gelişirse ciddi deri tahribatlarına, yanıklara, öksürüğe ve baş dönmesine sebep olabilir.

Batikon iyot içerir mi?

Povidon-iyot, polivinilpirolidon adlı bir polimerin (bir tür plastik) iyotla yaptığı bir komplekstir. Bu kompleks ile hazırlanan çözelti, iyodu yavaş yavaş serbest bıraktığı için etkisi uzun sürer. Tentürdiyot gibi batikon da iyot içerir ve mikrop öldürücü madde yine iyottur.

Betaseptik ne işe yarar?

Polivinilpirolidon İyot içeren bileşimi ile deri ve mukozada antibakteriyel ve antifungal temizlik sağlar.

Crystalın antiseptik nasıl kullanılır?

Her türlü yara bakımında günde 2 kez, uygulanılacak bölgenin özelliğine göre, püskürterek, dökerek, gazlı bezle ıslatılarak veya boşluk içerisine enjekte edilerek semptomlar geçene kadar uygulanmalıdır. Crystalin® geleneksel pansuman ve debridman protokolleri ile son derece uyumludur.