Tüketici iade hakları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Tüketici iade hakları nelerdir?
  2. Tüketici haklarında para iadesi var mı?
  3. Mağazalar iade almak zorunda mı?
  4. Ikinci el eşya iade edilir mı?
  5. Alınan mal geri iade edilir mi?
  6. Mağazadan aldığım ürünü nasıl iade ederim?
  7. Elektronik ürünlerde cayma hakkı ve iade süreci nasıl kullanılır?
  8. 14 gün cayma hakkı nasıl kullanılır?
  9. Ayıplı Mal ne kadar sürede iade edilir?
  10. Floda iade var mı?

Tüketici iade hakları nelerdir?

Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi) 14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.

Tüketici haklarında para iadesi var mı?

Tüketici için cayma hakkı en büyük güvence niteliğindedir. ... Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Tüketicinin cayma hakkını kullandığı tarihten itibaren, satıcı 10 gün içerisinde aldığı toplam bedeli tüketiciye iade etmek durumundadır.

Mağazalar iade almak zorunda mı?

Kanuna göre Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur.

Ikinci el eşya iade edilir mı?

Cayma hakkı nedir? 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince, alıcıların teslimat tarihinde itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak herhangi bir sebep göstermeden ve “kargo ücreti ödemeden” ürünleri iade etme hakları vardır.

Alınan mal geri iade edilir mi?

İade Süresi (Cayma Hakkı) Kaç Gündür? Alıcı; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, malı teslim aldığı tarihten itibaren on dört gün içerisinde hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Mağazadan aldığım ürünü nasıl iade ederim?

Mağazadan alınan ürünün iadesi için tüketici ile mağaza arasında özel bir anlaşma bulunuyor olabilir. Aynı zamanda satıcı, ürün iade hakkı tanıdığını resmen bildirebilir. Bu durumda mağazadan alınan ürün iadesi tüketici hakları kapsamında mümkün olacaktır.

Elektronik ürünlerde cayma hakkı ve iade süreci nasıl kullanılır?

Elektronik ürünlerinCayma Hakkı” dahilinde iade alınabilmesi için satın alınan ürünün, orijinal kutusuna zarar verilmemiş olması, faturasının ve tüm tamamlayıcı aksesuarlarının ürün ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Gönderilmemesi halinde iade talebi reddedilecektir.

14 gün cayma hakkı nasıl kullanılır?

(1) Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. (2) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi yeterlidir.

Ayıplı Mal ne kadar sürede iade edilir?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince, alıcıların teslimat tarihinde itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak herhangi bir sebep göstermeden ve “kargo ücreti ödemeden” ürünleri iade etme hakları vardır.

Floda iade var mı?

Artık flo.com.tr üzerinden alınan ürünler 30 gün içerisinde site üzerinde oluşturulacak iade kodu ile kolayca iade edilebilir. Ürünler, iade kodu yardımıyla ücretsiz kargo ile depolara gönderilebilir ya da mağazalara bırakılabilir.