YÖK ilk kez hangi anayasada yer almıştır?

İçindekiler:

  1. YÖK ilk kez hangi anayasada yer almıştır?
  2. YÖK hangi dönemde kuruldu?
  3. YÖK Yürütme Kurulu ne zaman toplanır?
  4. YÖK ü kim kurdu?
  5. YÖK kimin zamanında kuruldu?
  6. YÖK e dilekçe nasıl yazılır?
  7. Lisans tamamlama başvuruları 2021 2022 ne zaman?
  8. Üniversiteler yüz yüze eğitime başlayacak mı?
  9. YÖK dilekçe ne zaman sonuçlanır?

YÖK ilk kez hangi anayasada yer almıştır?

Anayasa'da yer alan hükümlere uygun olarak getirilen yeni yasal düzenleme ile kar amacı gütmeyen vakıfların özel yükseköğretim kurmalarına imkan sağlanmıştır. Yükseköğretim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1982 Anayasası ile belirlenen yükseköğretim sisteminin temel esaslarına göre oluşturulan Anayasal bir kuruluştur.

YÖK hangi dönemde kuruldu?

Yükseköğretim Kurulu
YÖK
Kuruluş tarihi)
AdresYükseköğretim Kurulu Başkanlığı 06539 Çankaya, Ankara
Yıllık bütçe₺95.630.000 (2020)
Yönetici(ler)Erol Özvar, Başkan Safa Kapıcıoğlu, Başkan Vekili Rahmi Er, Başkan Vekili
6 satır daha

YÖK Yürütme Kurulu ne zaman toplanır?

MADDE 12. Genel Kurul her yarı yılda en az üç defa toplanır. Başkanın çağrısı veya üyelerin en az üçte birinin yazılı isteği üzerine olağanüstü toplantılar yapılabilir. Yürütme Kurulu sürekli görev yapar ve ayda en az dört defa toplanır.

YÖK ü kim kurdu?

İhsan Doğramacı Yükseköğretim Kurulu/Kurucuları

YÖK kimin zamanında kuruldu?

YÖK'ün kurucusu, İhsan Doğramacı'dır. İhsan Doğramacı aynı zamanda YÖK'ün ilk başkanıdır ve başkanlığı 21 Aralık 1981 ile 9 Temmuz 1992 tarihleri arasındadır.

YÖK e dilekçe nasıl yazılır?

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

Lisans tamamlama başvuruları 2021 2022 ne zaman?

2. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 31/08/2021 (Saat: 15:30) – 06/09/2021 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.

Üniversiteler yüz yüze eğitime başlayacak mı?

Nitekim geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimi bütünüyle uzaktan öğretim usulüyle yapmaya çalıştık ve başardık. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacaktır.

YÖK dilekçe ne zaman sonuçlanır?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir. İşlem devam ediyorsa, sonucu hakkında ayrıca bilgi verilecektir.