Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

İçindekiler:

  1. Apartman kararları kaç kişi ile alınır?
  2. 4 5 çoğunluk nedir?
  3. Apartman bahçesinde yapılacak değişikliklere nasıl karar verilir?
  4. 634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu yürürlükte mi?
  5. Site toplantısı en az kaç kişi ile yapılır?
  6. Apartman yöneticisi yüzde kaç oyla seçilir?
  7. Apartman yöneticisi toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?
  8. Apartman ortak bahçesinde mangal yakmak yasak mı?
  9. Apartman yönetimi nasıl karar alır?
  10. Kat Mülkiyeti Kanunu kaç sayılı Kanun?
  11. Kat Mülkiyeti Kanunu neleri kapsar?
  12. Site Yönetim Toplantısı kaç kişi ile yapılır?
  13. Site Genel Kurulu kaç kişi ile yapılır?
  14. Bina yöneticisi karar alabilir mi?
  15. Apartman Yönetim kurulu nasıl seçilir?
  16. Apartman yönetimi için kaç daire olması gerekir?
  17. Toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?
  18. Apartman yöneticisi hesap vermezse ne olur?

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından 1 fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir.

4 5 çoğunluk nedir?

Madde 28/2'ye bakacak olursak kat irtifaklı veya kat mülkiyetli bir ana gayrimenkulün yönetim planının tamamı veya bazı hükümleri bütün kat maliklerinin 4/5 inin oylarıyla alınacak bir kat malikleri kurulu kararı ile değiştirilebilir.

Apartman bahçesinde yapılacak değişikliklere nasıl karar verilir?

Eğer yapılacak değişiklik faydalı olma niteliği taşıyorsa, değişikliğin yapılabilmesi için kat malikleri arasında yüzde 50 oybirliğinin sağlanması yeterli olabiliyor. Aksi takdirde; yapılacak değişikliğin masraflı ve lüks olması halinde tüm kat maliklerinin oybirliği isteniyor.

634 sayılı kat mülkiyeti Kanunu yürürlükte mi?

MADDE 24- 634 sayılı Kanunun 18 inci maddesinin son fıkrası ile ek 3 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. ... GEÇİCİ MADDE 2- 13/4/1983 tarihli ve 2814 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce kat irtifakı kurulmuş binalarda yönetim plânı olmasa dahi 12 nci madde hükümlerine göre kat mülkiyeti kurulur.

Site toplantısı en az kaç kişi ile yapılır?

KMK m. 29 ve 30'a göre toplantı yeter sayısı maliklerin yarısından bir fazlasıdır. Karar almak için ise toplantıya katılan kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu gereklidir. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en az yedi ve en geç onbeş gün sonra yapılır.

Apartman yöneticisi yüzde kaç oyla seçilir?

Tarih belirlendikten sonra ise kat malikleri eşliğinde oylama gerçekleşir. Bu oylamada %51 üzerinde oy alan kişi ya da kişiler, yönetim kurulu veya yönetici olarak seçilir. Eğer apartman için bir kişi atanmış ise bu kişi yönetici olur. Fakat eğer 3 ve daha fazla kişi atanmış ise o zaman yönetim kurulu oluşturulur.

Apartman yöneticisi toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?

Evet, kat malikleri toplantısı ile yönetimin artan masrafları belgeleyebilmesi durumunda ve çoğunluk kararı alınması halinde aidata zam yapılması mümkündür. Ancak yöneticinin sadece masraflar arttı beyanı ile kendi kendine daha yüksek bir apartman aidatı toplaması mümkün değildir.

Apartman ortak bahçesinde mangal yakmak yasak mı?

Apartmanda mangal yakmak gibi özel olarak tanımlanmış bir yasaklama bulunmamaktadır. Ancak Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 18. maddesi gereği kat malikleri apartmanın bağımsız veya ortak kullanım alanlarını kullanırken birbirlerini rahatsız edemezler. Bu kapsamda değerlendirildiğinde apartmanda mangal yapmak usulen yasaktır.

Apartman yönetimi nasıl karar alır?

Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanıyor. Toplantıda görüşülen maddeler oy çokluğuyla karara bağlanıyor. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılıyor.

Kat Mülkiyeti Kanunu kaç sayılı Kanun?

(2814 sayılı Kanunun 1 ile 14 üncü maddelerde gösterilen değişiklikler 634 sayılı yasanın metnindeki maddeleri içerisine işlenmiştir.) Madde sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir. Ek Madde 1 - (Ek: 13/4/1983-2814/15 md.)

Kat Mülkiyeti Kanunu neleri kapsar?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 1. maddesine göre; “tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir” şeklinde ifade edilmiştir.

Site Yönetim Toplantısı kaç kişi ile yapılır?

Kanunda belirtildiği üzere toplantı yeter sayısı apartmandaki daire sayısının yarısından bir fazla olması gerekmektedir. Örneğin; 28 daireli bir apartmanda oturduğunuzu varsayarsak, bu apartman için toplantı yeter sayısı 28 / 2 + 1 = 15 olacaktır.

Site Genel Kurulu kaç kişi ile yapılır?

Madde 34 – Kat malikleri, ana gayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir. Ana gayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir.

Bina yöneticisi karar alabilir mi?

Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlü oluyor. ... Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman yöneticisinin görevi tek başına karar almak değil; Kat malikleri tarafından verilen kararları yerine getirmek oluyor.

Apartman Yönetim kurulu nasıl seçilir?

Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Apartman yönetimi için kaç daire olması gerekir?

Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır. Buna göre apartmanda yönetimin kurulmasının zorunlu olması için en az sekiz bağımsız bölümün olması gerekiyor.

Toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?

Evet, kat malikleri toplantısı ile yönetimin artan masrafları belgeleyebilmesi durumunda ve çoğunluk kararı alınması halinde aidata zam yapılması mümkündür.

Apartman yöneticisi hesap vermezse ne olur?

Apartman yöneticisi hesap vermezse ne olur? ... Yönetici kendisine yapılan isteme rağmen hesap vermiyorsa, kat maliki bu durumda hakimden müdahelesini isteyebiliyor. Kat maliki Sulh Hukuk Mahkemesine giderek, yöneticiye karşı dava açabiliyor.