Trio Helen Tillendsia ve Kalanchoe nedir?

İçindekiler:

  1. Trio Helen Tillendsia ve Kalanchoe nedir?
  2. Trio Helen Tillendsia ve Kalanchoe nasıl bakılır?
  3. Trio Helen Kalanchoe nasıl Bakımı?
  4. Bitkim neden çiçek açmıyor?
  5. Kalanşo Hangi mevsimde çiçek açar?

Trio Helen Tillendsia ve Kalanchoe nedir?

Trio Helen Tillandsia ve Kalanchoe, iki adet kırmızı Kalanşo çiçeği ve 1 adet Tillandsia'dan oluşan 3'lü set olarak tasarlanmış bir ürün. ... Trio Helen Tillandsia ve Kalanchoe hakkında bilmen gerekenler: Sukulent familyasına ait bitkiler oldukları için ışık ve sulama Tillandsia ve Kalanchoe bitkisi için oldukça önemli.

Trio Helen Tillendsia ve Kalanchoe nasıl bakılır?

Trio Helen Tillandsia ve Kalanchoe'ya nasıl bakmalısın? Tillandsia ve Kalanchoe bitkilerini karanlık bir ortamda bulundurmamalı, çok sık sulamamalısın. Bu bitkilerin en sevdiği şeyler; aydınlık bir ortam ve az sulanmaktır. Genellikle 7-10 günde bir toprağı 1 yemek kaşığı kadar suyla ıslatman yeterli olacaktır.

Trio Helen Kalanchoe nasıl Bakımı?

Kalanşo çiçeğini kışın haftada 1 gün yazın ise haftada 2 gün sulamanız yeterlidir. Toprak tamamen kuruduğunda bu sıklıktan daha fazla da su verebilirsiniz. Ölçütünüz toprağın kuruluğu olmalıdır. Kalanşo sulaması için kullanacağınız suyun 1-2 gün dinlendirilmesi olması çiçeğin gelişimi için önemlidir.

Bitkim neden çiçek açmıyor?

Bitkinin mevcut toprağında fosfat besin elementi oranı az azot besin elementi oranı yüksek ise bitkinin çicekleri açmaz. Bitkinin bulunduğu yerden çok rüzgar alıyorsa bitki açtığı çicekleri çabuk döker ve çiceklenme süresi kısalır.

Kalanşo Hangi mevsimde çiçek açar?

Kalanşo çiçeklerini sonbahardan ilkbahara kadar açar. Fakat yazın çiçek açmaya bir süre ara verir. Sıcaklardan hoşlanmayan bir bitkidir. Düzenli sulama yapmanız ve kuruyan çiçekleri budamanız bitkinin sağlıklı gelişimi açısından çok önemlidir.