Sinüzit hangi ilaçlar iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Sinüzit hangi ilaçlar iyi gelir?
  2. Sinüzit antibiyotiksiz geçer mi?
  3. Sinüzit için antibiyotik gerekli mi?
  4. Sinüzit tedavisi mümkün mü?
  5. Sinüzit olan kişi ne yapmalı?
  6. Sinüzit tanısı nasıl konur?
  7. Sinüzit iltihabı nasıl temizlenir?
  8. Sinüziti ne boşaltır?

Sinüzit hangi ilaçlar iyi gelir?

Kronik sinüzit tedavisinde kullanılan en önemli ilaçlar antibiyotikler ve burun içinden sprey olarak kullanılan steroidlerdir. Antibiyotik tedavi süresi kronik sinüs enfeksiyonlarında en az 2-3 hafta olmalıdır.

Sinüzit antibiyotiksiz geçer mi?

Sinüzit antibiyotiksiz geçer mi? Akut sinüzitlerin önemli bir kısmının virüslerle oluşması nedeniyle antibiyotik kullanımı gerekli değildir.

Sinüzit için antibiyotik gerekli mi?

Sinüs enfeksiyonlarına genelde virüsler yolaçtığı için bakteriler üzerinde etkili olan antibiyotiklerin faydası olmuyor. Dolayısıyla amoksilin gibi antibiyotikler, sinüs hastalarını tedavi etmediği gibi bağışıklık sistemlerini daha da zayıflatıyor. Antibiyotiklere dayanıklı yeni tür bakterilerin oluşmasına yol açıyor.

Sinüzit tedavisi mümkün mü?

Halk arasında kesin tedavisi olmadığı söylenen kronik sinüzitin tedavisi imkansız değildir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can “Düne kadar sinüs fizyolojisinin tam bilinmemesi ve sinüs anatomisinin tanınmamasından dolayı uzun yıllar boyunca kronik sinüzit tedavisinde çok başarılı olunamamıştır.

Sinüzit olan kişi ne yapmalı?

Akut ataklarda; sinüzit genelde bakteriyel kaynaklı olduğu için antibiyotik tedavisi ile birlikte burnu açmak için bir takım ilaçlar da verilebilmektedir. Burun içini tuzlu hipertonik su ile yıkamak da tedaviye yardımcı olmaktadır. Alerjik hastalarda ise bunlara ek olarak alerji tedavisi uygulanmaktadır.

Sinüzit tanısı nasıl konur?

Sinüzit tanısı, hekiminizin şikayetlerini değerlendirmesi ve yapacağı muayene ile konulabilir; bunun yanı sıra, hekiminizin aşağıdaki gibi tetkikler de isteyebilir:
  • Burun kültürü
  • Direkt grafi (röntgen)
  • Bilgisayarlı tomografi.
  • Kan testleri.

Sinüzit iltihabı nasıl temizlenir?

Araştırmalar, burun deliklerini günde iki kez salin solüsyonu ile yıkamanın (her bir burun deliğinden art arda tuzlu su akıtarak) sinüziti tedavi edip önleyebileceğini göstermiştir. Ayrıca, burun boşluğuna günde birkaç kez tuzlu su püskürtmek tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir.

Sinüziti ne boşaltır?

Sinüzit hastaları tuzlu suları çok sever. Yaz aylarında denize girildiğinde bu hastaların kendini daha iyi hissettiği görülmüştür. Sinüslerde oluşan tıkanıklığı gidermek için kullanılan bir yöntem, tuzlu sudur. Belirli miktarda bir su kaynatılır ve daha sonra soğumaya bırakılır.