Uyuz hastalığı nasıl kurtulurum?

İçindekiler:

  1. Uyuz hastalığı nasıl kurtulurum?
  2. Uyuz hastalığı nasıl bir şeydir?
  3. Uyuz bittikten sonra tekrarlar mı?
  4. Bebeklerde uyuz nasıl tedavi edilir?

Uyuz hastalığı nasıl kurtulurum?

Bir yemek kaşığı çay ağacı yağı ile bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak etkilenmiş bölgeye günde iki kez sürün. Bu yöntemi iki üç hafta kadar sürdürerek parazitlerden tamamen kurtulabilirsiniz.

Uyuz hastalığı nasıl bir şeydir?

Uyuz hastalığı, küçük bir akar türünün neden olduğu bir cilt sorunudur. El, koltuk altı, karın, parmak aralarında kaşıntı ve döküntüye neden olur. Dünya genelinde oldukça yaygın halk sağlığı sorunu olan uyuza mikroskopik bir akar türü olan Sarcoptes scabei neden olur.

Uyuz bittikten sonra tekrarlar mı?

Uyuz hastalığı bulaştıktan sonra belirtilerin ortaya çıkışı 20 gün ile 6 hafta kadar gecikebilir. Ve bu nedenle kaşıntının olmaması kişide parazitin olmadığını göstermez ve bu kişiler tedavi edilmezse tedavi edilen kişilere tekrar bulaşma söz konusu olacaktır.

Bebeklerde uyuz nasıl tedavi edilir?

Bebeklerde uyuz tedavisi, bir doktor kontrolü ile olabilir. Ya da doktor önerisi ile alacağınız kremler de uyuz olan bölgeye uygulanabilir. Uyuz tedavisi uyuz kremi, merhemi ya da solüsyonu ile tedavi edilebilen bir hastalıktır. İlerlemiş uyuz hastalığının sahip olan kişiler, hap ile tedavi de olabilir.