Varlık barışı devam ediyor mu?

İçindekiler:

  1. Varlık barışı devam ediyor mu?
  2. Varlık Barışı kaç?
  3. Varlık vergisini kim çıkardı?
  4. Varlık Barışı hangi tarihleri kapsıyor?
  5. Varlık Vergisi hangi hükümet döneminde çıkarılmıştır?
  6. Varlık Vergisi Kanunu amaçları nelerdir?

Varlık barışı devam ediyor mu?

Varlık barışı başvurularında son tarih 2021 sonuna uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 30 Haziran'da son bulması öngörülen varlık barışı başvuruları 6 ay uzatıldı. Yeni varlık barışı uygulaması Kasım 2020 tarihinde getirilmişti.

Varlık Barışı kaç?

tarihinde çıkarılan 7'nci Varlık Barışı kanununun süresi 30 Haziran 2021 günü itibariyle sona ermişti. Mevcut yasa Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yasanın uygulama süresini 30 Haziran 2022 tarihine kadar uzatma yetkisi veriyor.

Varlık vergisini kim çıkardı?

Bu yazılardan hemen sonra 17 Eylül'de toplanan TBMM, henüz tahsil edilmemiş olan Varlık Vergisi borçlarının silinmesine karar verdi.

Varlık Barışı hangi tarihleri kapsıyor?

Yurt dışında sahip olunan söz konusu varlıklar, Türk lirası değeri üzerinden 30 Haziran'a kadar bankalara veya aracı kurumlara bildirilebilecek. Bu varlıkların bildirim tarihinden itibaren 3 ay içinde Türkiye'ye getirilmesi gerekecek.

Varlık Vergisi hangi hükümet döneminde çıkarılmıştır?

Cumhuriyet tarihinin tartışılan yasalarından biri olan "Varlık Vergisi", Şükrü Saraçoğlu Hükûmeti tarafından 'de TBMM'ye sevkedildi. Yasa, 11 Kasım'da Genel Kurul'da kabul edildi ve 'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Varlık Vergisi Kanunu amaçları nelerdir?

Varlık Vergisi Kanunu, 2. Dünya Savaşı yıllarında Şükrü Saraçoğlu'nun başbakanlığı zamanında çıkarılan bir kanundur. Amacı: Savaş ortamından dolayı artan bütçe masraflarına kaynak bulmak, enflasyon ve karaborsayı azaltmak, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları gidermektir.